Educació a Catalunya

Els sindicats denuncien que més de 4.000 docents amb més de set anys d’antiguitat han quedat fora del Concurs de Mèrits

USTEC ha ocupat aquest matí les seus dels Serveis Territorials de Lleida, Girona i Tortosa per exigir una reunió amb el conseller Cambray

  • La Generalitat estabilitza 12.857 docents interins després de superar el seu concurs de mèrits

  • Els professors substituts es manifestaran en defensa de la conciliació laboral

Els sindicats denuncien que més de 4.000 docents amb més de set anys d’antiguitat han quedat fora del Concurs de Mèrits

El Periódico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat USTEC·STEs s’ha sumat aquest dijous a l’allau de crítiques que en les últimes setmanes està rebent el concurs de mèrits i ha fet públic un nou informe que indica que almenys 4.178 docents en actiu amb una antiguitat anterior a l’1 de gener de 2016 han quedat fora del procés al no obtenir plaça. El document també revela que l’oferta inicial era de 1.536 places menys del que marquen les addicionals sisena i vuitena de la llei estatal. El col·lectiu ha fet arribar aquest informe a la secretària general de funció pública i ha exigit tant el traspàs de places des del concurs d’oposició cap al concurs de mèrits, com iniciar la negociació d’un pacte d’estabilitat que garanteixi que cap interí perdi la seva feina.

Per forçar aquesta negociació, diversos professors han ocupat simbòlicament les seus dels Serveis Territorials de Lleida, Girona i Tarragona i han advertit que no se n’aniran fins a entrevistar-se amb el conseller.

Minimitzar impactes

Minimitzar impactesUSTEC·STEs s’ha compromès a continuar treballant en el marc de la taula sectorial d’educació i la taula de funció pública, i a continuar insistint en Educació perquè traspassi aquestes places que poden minimitzar els impactes que el reial decret estatal ha generat.

Aquesta és una petició que altres sindicats educatius com PINDOC també han reclamat, ja que segons aquest col·lectiu, permetria que prop del 75% de les places del concurs d’oposició passessin al concurs de mèrits. Aquest fet, segons els representants dels docents, permetria alliberar milers de places per a professionals que fan anys que treballen pel departament.

Pacte d’estabilitat

USTEC·STEs també ha dit que «seguirà lluitant perquè els processos d’estabilització siguin més justos i amb més places» i, sobretot, perquè tiri endavant el pacte d’estabilitat que des del seu punt de vista és l’eina essencial perquè tots els interins docents puguin conservar la feina.

Notícies relacionades

El sindicat ha fet arribar l’informe a la secretària general de funció pública. A més, durant aquesta setmana ha iniciat una ronda de trobades amb els grups polítics del Parlament per donar-los a conèixer l’informe i les seves demandes, i aquest dijous ha passat a l’acció, amb l’ocupació de diferents oficines.

Per la seva banda, dimecres CGT Ensenyament també va denunciar que el procés d’estabilització de docents interins a través del concurs de mèrits havia tingut «nombroses irregularitats». El sindicat va demanar responsabilitats als governants i més implicació per resoldre els errors i problemes trobats.