Concurs de mèrits

La Generalitat dilata el procés per estabilitzar docents interins després del col·lapse de la seva web

Els sindicats parlen de «milers» de reclamacions davant la resolució del concurs de mèrits que han col·lapsat l’aplicador informàtic

La Generalitat dilata el procés per estabilitzar docents interins després del col·lapse de la seva web

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El procés per estabilitzar 12.857 places de docents avui ocupades per personal interí s’allargarà més del previst per la Generalitat de Catalunya. Aquest dimarts vencia el termini per presentar reclamacions davant la resolució provisional del concurs de mèrits, que servirà per adjudicar cada una de d’aquestes places sense passar per examen. És a dir, que personal que fa anys que és eventual en escoles i instituts passi a consolidar una plaça sense haver de fer oposicions, segons la nova llei d’estabilització en la funció pública.

El termini de reclamacions vencia aquest dimarts, però el Departament d’Educació s’ha vist obligat a prorrogar un dia més el procés perquè aquells descontents amb la resolució inicial hi presentin les seves al·legacions. El motiu és el col·lapse informàtic que denuncien des de diferents sindicats i que ha deixat «milers» de persones sense la possibilitat de cursar les seves queixes.

Fonts consultades del Departament d’Educació expliquen a EL PERIÓDICO que al llarg d’aquest dimarts s’han resolt els problemes informàtics que van dificultar el normal funcionament de l’aplicació web mitjançant la qual els participants en el concurs de mèrits podien presentar les seves al·legacions. Inicialment el període d’al·legacions anava del 21 de febrer fins al 7 de març i ara queda allargat fins dimecres, 8 de març.

El malestar entre part del col·lectiu de docents que està participant en el procés s’ha agreujat amb aquestes dificultats tècniques sobrevingudes. Ja anteriorment el fet que el departament liderat per Josep González i Cambray publiqués la resolució provisional per ordre alfabètic i no per puntuació va despertar múltiples crítiques. La publicació per ordre de puntuació –de més a menys nota– hauria permès que els participants haguessin pogut tenir una primera aproximació si havien ajuntat prou mèrits per poder adjudicar-se o no una d’aquestes 12.857 places.

Notícies relacionades

Ja que prenent com a referència les 12.857 millors notes, aquelles persones que estiguessin per sobre del tall era probable que tinguessin plaça i aquelles per sota era probable que no. En comptes d’això, les 66.263 sol·licituds cursades es van publicar per ordre alfabètic, cosa que de facto fa impossible tenir una idea preliminar de si una persona és susceptible o no de consolidar plaça. I provoca que els participants del concurs de mèrits

L’ordre alfabètic va ser el que va regir en el primer procés d’estabilització via mèrits que va resoldre la Generalitat, les 9.459 places del personal tècnic dels departaments i que es va tancar al novembre. En aquell temps, els participants no van haver d’esperar a l’última fase del procés per tenir una idea de si tenien probabilitats d’obtenir o no plaça, cosa que va contribuir a disminuir la inquietud que hi ha actualment entre part del col·lectiu, segons denuncien centrals com la UGT o la CGT.