VIOLÈNCIA MASCLISTA

El nòvio de la dona assassinada a Manresa va fingir que havia caigut per les escales

La magistrada, en una interlocutòria eloqüent, ordena que l’investigat ingressi a la presó preventivament

  • Detingut un home a Manresa per matar la seva parella embarassada

  • El crim d’Olesa: l’acusat d’haver matat la seva germana mira de justificar les seves contradiccions

El nòvio de la dona assassinada a Manresa va fingir que havia caigut per les escales

NIA ESCOLÀ / ACN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutjat de violència sobre la dona número 1 de Manresa ha ordenat l’ingrés a presó preventiva de l’home arrestat pels Mossos d’Esquadra aquest dilluns per l’assassinat de la seva nòvia, l’Arantxa, una veïna del Prat de Lluçanès, que a més estava embarassada. 

La interlocutòria de la magistrada Paula Ramon Vidal és eloqüent i considera que l’investigat «és una persona agressiva, que agredia la víctima de manera habitual, i que fins i tot l’havia arribat a tenir retinguda en ocasions per evitar que la gent veiés les marques de violència que ell li havia provocat, i que a més també tenia una actitud gelosa, controladora i possessiva». La jutge creu que un altre episodi de gelosia va ser el desencadenant del crim de divendres passat a la matinada. 

D’entrada, el detingut, un home d’origen estranger i sense arrelament que es troba en situació irregular a Espanya, motiu pel qual la jutge considera que existeix un risc de fuga que també fa necessària la presó cautelar, va fingir que es tractava d’una mort accidental. Per aquest motiu no va ser arrestat dissabte a les vuit del matí, quan els Mossos van anar a casa seva i van trobar-hi l’Arantxa sense vida. 

Segons recull la interlocutòria, el sospitós va mirar de convèncer els policies que la dona havia caigut de matinada, després de consumir alcohol i cocaïna. La caiguda, segons va referir l’home, s’havia produït per unes escales interiors, de només tres esglaons, i la víctima s’havia fet un cop al cap.

L’autòpsia i el metge forense, segons recull la interlocutòria, ho van desmentir: «Presentava dos traumatismes evidents, un a la zona de la cara i l’altre a l’abdomen. El metge forense de guàrdia també va considerar que la causa probable de la mort no va ser una caiguda per les escales, sinó una asfíxia mecànica, ja que hi havia marques al voltant del coll de la finada i a més tenia restes d’espuma a la boca, un símptoma típic de les morts per asfíxia.»

Discussió per gelosia

De la investigació dels Mossos, que van prendre declaració a testimonis que estaven amb la parella abans i després de l’homicidi, l’Arantxa i el seu nòvio van ser aquella nit a casa de l’ex d’ella. El nòvio es va posar gelós i va dir en àrab en diverses ocasions que aquella nit acabaria dormint «a la presó». Després, va ordenar a l’Arantxa tornar a casa. Tots dos se’n van anar discutint

Notícies relacionades

A les tres de la matinada, l’Arantxa va parlar amb la seva cosina per dir-li que no estava bé amb el seu nòvio. Poc abans havia escrit a l’exparella per dir-li que l’estimava. La jutge sospita que el nòvio podria haver vist aquest whatsapp i creu que li va pegar i la va escanyar per aquest motiu. Els fets, segons les restes de sang trobades per la policia científica, van passar a la cuina i el nòvio va haver de traslladar el cos fins a les escales per fingir la caiguda. 

Després del suposat assassinat, el sospitós va tornar al domicili de l’ex de la víctima i va continuar bevent i esnifant cocaïna. Al matí, va obligar un amic a acompanyar-lo a casa i, després, a trucar al 112 per explicar que la dona havia tingut un accident.