VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut un home a Manresa per matar la seva parella embarassada

No consten antecedents de violència ni hi havia denúncies prèvies

  • La NASA es prepara per anunciar els resultats del seu primer estudi independent sobre ovnis

  • «Vindré a canviar el teu barnús»: el professor apartat de Comunicació Blanquerna enviava correus inapropiats a alumnes

3
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns al matí un home com a presumpte autor de la mort d’una dona a Manresa. Els fets van passar el dissabte 6 de maig de matinada al carrer Gaudí (número 41), al barri de la Sagrada Família de la capital del Bages. La víctima, de 31 anys, estava embarassada. El detingut, que era la parella de la víctima, passarà a disposició del jutge en les pròximes hores.

Els fets van passar el dissabte 6 de maig. En un primer moment, la policia, per falta d’inicis de criminalitat, va descartar que la dona hagués sigut assassinada. No obstant, al rebre els resultats de les proves forenses, els Mossos tracten l’assumpte com un cas de violència de gènere.

L’equip forense va procedir a l’aixecament del cadàver de la dona i va traslladar l’informe a la magistrada del Jutjat de Violència sobre la Dona que dirigeix la investigació, que va acordar la pràctica de diverses diligències, entre les quals hi ha la detenció de la parella. Fonts judicials van assegurar que no consten antecedents de violència entre la víctima i el detingut. I el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que no hi havia denúncies prèvies per part de la víctima contra el detingut. La investigació continua oberta i no ha transcendit si el detingut té antecedents. El jutge ha decretat el secret de sumari.

Gent tranquil·la

Feia poques setmanes que la parella vivia a l’edifici, concretament als baixos del número 41 del carrer Gaudí. Segons han explicat alguns veïns a Regió7, diari del grup Prensa Ibérica, al qual també pertany EL PERIÓDICO, feia només un mes o mes i mig que vivien allà i que no havien tingut gaire relació amb els veïns de l’edifici, perquè passaven desapercebuts.

De fet, els veïns asseguren que eren gent tranquil·la i que res feia sospitar el que va acabar passant. Una de les veïnes, que viu al pis de sobre de la vivenda de la parella, assegura que no va sentir res la nit dels fets i que no van saber-ne res fins que, cap a les 9 del matí, els agents dels Mossos d’Esquadra van forçar la porta del pis de la víctima. Va ser llavors quan la policia va trobar a la vivenda el cos de la dona i molta sang, segons aquesta veïna, que assegura que la parella de la víctima no era dins el pis en aquell moment.

L’endemà dels fets, el detingut va ordenar el pis i es va emportar objectes de la seva propietat. De fet, segons han confirmat els veïns consultats, des del dia de la mort de la dona ningú ha viscut en aquesta vivenda. Això ha cridat l’atenció dels veïns. «Si hagués sigut un accident no hauria deixat de viure al pis l’endemà», opina un dels veïns consultats per aquest diari.

Notícies relacionades

La detenció s’ha dut a terme aquest matí a Manresa en un lloc que no ha transcendit però que no ha sigut l’edifici on van passar els fets. De fet, els veïns s’han assabentat de la detenció de l’home a través dels mitjans de comunicació.

La porta del pis en qüestió té encara els precintes dels Mossos d’Esquadra, tot i que estan trencats, prova que la porta s’ha obert durant els últims 10 dies. A part d’això, res podria fer pensar que allà hagi tingut lloc un crim d’aquestes característiques. Els veïns estan molt sorpresos que s’hagi produït un crim com aquest tan a prop de casa seva i en una zona residencial tranquil·la.