Nou recurs

Alves al·lega que ha escolaritzat els seus fills a Espanya per descartar el risc de fuga

Els seus advocats esgrimeixen davant la jutge que té un «projecte de vida» a Barcelona i tornen a demanar la llibertat provisional

  • La jutge manté a la presó Dani Alves per agressió sexual «amb penetració»

  • Alves admet que hi va haver penetració, però diu que va ser consentida

Alves al·lega que ha escolaritzat els seus fills a Espanya per descartar el risc de fuga
2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Nou moviment en el ‘cas Dani Alves’. La defensa del jugador ha presentat recurs a la decisió de la jutge de mantenir a la presó el futbolista acusat de la presumpta agressió sexual d’una jove de 23 anys al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton, a la capital catalana, en la nit del 30 de desembre passat. La jutge considerava que Alves ha ofert «diverses declaracions i en cada una ha donat una versió diferent» i que en l’última no li «quedava més remei» que reconèixer que havia tingut sexe consentit perquè les restes de semen trobades a la vagina de la víctima eren seves. La togada també apreciava risc de fuga i que, per tant, «no apareixen prou motius per modificar» el seu empresonament provisional.

En el seu recurs, els advocats del jugador, Cristóbal Martell i Arnau Xumetra, han demanat a l’Audiència que el deixi en llibertat provisional, argumentant que és «impensable» que miri de fugir, ja que té un «projecte de vida» a Barcelona i ha escolaritzat ja els seus fills en un centre de la ciutat.

La defensa de l’internacional brasiler afirma que el risc de fuga és «inexistent» ja que les proves de la causa proporcionen una «sòlida perspectiva i múscul» per a la defensa: «Dani Alves pot i vol defensar-se i no eludirà el procés», diu l’escrit.

A més, per als lletrats, «resulta impensable l’aventura de fuga» del futbolista perquè la fugida suposaria «una càrrega insofrible per al subjecte i un innecessari desdaurament propi i per a la família i fills» que Alves «no vol provocar».

A fi de conjurar el risc de fuga, els advocats d’Alves ressalten que té un «projecte de vida» a Barcelona, on sempre ha volgut que els seus fills rebin educació universitària, per la qual cosa els ha empadronat a Espanya, on el seu fill gran estudiarà l’últim curs de batxillerat.

El recurs rebat també els arguments de l’acusació particular, que argüeix que el risc de fuga d’Alves ha augmentat després que la seva dona, la model Joana Sanz, anunciés el mes passat a través de les xarxes socials la seva intenció de separar-se d’ell després de vuit anys de matrimoni.

Amb aquest objectiu, els lletrats han aportat a l’Audiència de Barcelona una captura de pantalla de consulta als expedients judicials del futbolista, en què no figura cap demanda de divorci interposada per la seva dona.

Qüestionar la víctima

A més de negar el risc de fugida, el gruix del recurs d’Alves se centra a qüestionar la versió de la víctima en vista de les imatges que van captar les càmeres de seguretat de la discoteca en els instants previs que el futbolista i la denunciant entressin al lavabo on suposadament es va produir la violació.

Notícies relacionades

La defensa, que ha aportat al jutjat un informe que analitzava les imatges, reivindica que aquest document és d’una utilitat «inqüestionable» i justifica que l’hagi elaborat una agència de detectius en el fet que «aquests professionals manegen els programes informàtics precisos» per ampliar, alentir i accelerar les imatges sense manipulació.

Refuten així els arguments de la jutge d’instrucció, que va desacreditar l’anàlisi dels vídeos a l’afirmar que no era més que una prova documental de part, perquè no havia sigut «ni encarregada pel jutjat ni realitzada per la policia científica».