A Barcelona

La ‘suite’ de Sutton, una peça clau en la causa de la violació d’Alves

La defensa del futbolista haurà de trobar una explicació a per què els fets denunciats van passar al lavabo i no a l’habitació superior.

  • L’última versió d’Alves tampoc aclareix la lesió de la víctima ni la distribució de les empremtes al lavabo

  • La secta del pederasta d’Arenys de Munt: violacions, pallisses i mentides

La ‘suite’ de Sutton, una peça clau en la causa de la violació d’Alves
5
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El lloc on es va produir la suposada agressió sexual del futbolista Dani Alves –el lavabo de la discoteca Sutton– i el context en el qual la denunciant va arribar fins allà tindran importància en el judici que l’exjugador del FC Barcelona afrontarà en el futur, agafat a la seva última versió, la quarta que ofereix i en la qual finalment admet que sí que hi va haver penetració, tot i que assegura que va ser consentida

Per muntar aquesta última estratègia defensiva, que gira entorn del suposat consentiment després que les proves d’ADN hagin confirmat que Alves no va explicar la veritat i que hi va haver penetració, com assegurava la víctima, l’advocat Cristóbal Martell ha dut a terme una anàlisi exhaustiva de les imatges anteriors als fets: els minuts anteriors que el seu client i la víctima comparteixen a la sala vip de la discoteca, abans de l’agressió. Segons Martell, aquestes gravacions –detallades en un recurs que acaba de presentar al jutjat per demanar el final de l’empresonament preventiu d’Alves– detecten contradiccions en la versió de la denunciant, que va declarar que havia accedit a acompanyar el futbolista al lavabo a causa de la seva insistència i sense saber on es dirigia. 

Els minuts previs

Alves va a Sutton la nit del 30 al 31 de desembre en companyia d’un amic. Tots dos, com de costum, s’asseuen a la taula número 6 de la planta vip de la discoteca. Alves envia en dues ocasions un cambrer per convèncer la víctima i les seves dues amigues perquè es reunissin amb ells. Les noies, que mai havien estat a la planta vip, accepten la segona vegada. 

Els clients d’aquesta taula són els únics que tenen accés a la ‘suite’, un reservat al qual s’entra a través d’una porta que tenen al costat. Aquest accés condueix a unes escales estretes que pugen a una tarima superior i vidrada. El vidre permet veure la pista de ball des de l’interior de l’habitació, però no al revés. 

Martell assegura que Alves, després d’aquells minuts de «galanteig sexual» previ –així ho descriu–, va proposar a la jove «anar a un lloc més privat, esmentant el lavabo que hi havia just al costat». 

EL PERIÓDICO publica en exclusiva una fotografia de l’aspecte actual de la planta superior de la Suitte. Però Alves i la víctima no van pujar a la part superior. Al costat de la porta del reservat, a mà esquerra, abans d’arribar a les escales, hi ha el lavabo on es va produir la suposada violació.

Una de les preguntes que haurà de respondre Alves al judici serà per què, si és veritat que la jove havia acceptat prèviament anar a un lloc més privat sabent que tindrien relacions sexuals, no van pujar a la ‘suite’, un lloc ideal per mantenir-les, segons les fonts consultades, i es van tancar al lavabo minúscul que hi ha just al costat. Si ho van fer perquè van preferir el lavabo abans que la ‘suite’ o, com planteja l’acusació, perquè el lavabo va permetre que Alves pogués tancar-la i, en un espai tan reduït, imposar la seva força.

No es pot al·legar, en cap cas, que triessin el lavabo perquè Alves no sabés que tenien a la seva disposició aquesta habitació, perquè, com ell mateix ha declarat, sempre s’asseia a la taula 6.

Alves ha donat quatre versions diferents sobre aquests fets. Les tres primeres han quedat desmentides per la investigació dels Mossos d’Esquadra. La quarta –oferta dilluns, mesos després de conèixer les proves que l’acorralen– manté que quan van entrar al lavabo ell es va asseure al vàter, ella es va agenollar davant d’ell i li va practicar una fel·lació. Després, ella es va asseure sobre ell, que la va penetrar.

La versió de la dona 

La jove, per la seva banda, va relatar als Mossos dos dies després dels fets i també en seu judicial que no va seguir Alves perquè li hagués proposat mantenir relacions sexuals, sinó perquè ell–des de l’interior del reservat i quan ella encara estava amb les seves amigues– va començar a fer-li gestos insistentment perquè anés on era ell. Finalment, ella va accedir a reunir-se amb Alves dins d’aquest espai sense càmeres. Va entrar al reservat i va creuar, seguint les indicacions d’Alves, a través d’una porta sense saber on donava. La víctima va declarar que, al descobrir que era un lavabo, va voler sortir-ne. Però Alves l’hi va impedir tancant la porta.

Després, segons la seva denúncia, Alves es va asseure al lavabo i la va fer seure a sobre d’ell per la força. Ella li va demanar que parés i va suplicar que la deixés marxar. Ell s’hi va negar. La va tirar a terra, la va agafar pel coll, la va bufetejar i va intentar que li fes una fel·lació amb violència, però ella s’hi va negar. Després la va aixecar, la va col·locar contra el rentamans, posteriorment contra el lavabo i la va penetrar fins ejacular.

Els indicis del lavabo

Notícies relacionades

Aquesta versió de la víctima va coincidir posteriorment amb els indicis trobats pels Mossos: amb el semen d’Alves en una mostra intravaginal, amb la rascada al genoll que consta al comunicat mèdic i també amb la ubicació de les empremtes dactilars que es van trobar al lavabo. La policia científica va comptabilitzar set empremtes dactilars de la víctima al lavabo de Sutton i cap d’Alves. Les empremtes de la denunciant eren a la pica, a la paret i al vàter, segons les fonts jurídiques consultades per aquest diari.

La defensa del futbolista, amb la tesi del consentiment, haurà de trobar per al judici una explicació plausible a aquests indicis que encara no ha aclarit la quarta versió d’Alves. I també a altres elements perifèrics, com per què els fets van passar al lavabo i no a la ‘suite’.