Caos ferroviari

El Govern promet normalitzar la circulació de l’R2 Sud de Rodalies abans del 21 de maig

«Som conscients que hem generat moltes molèsties, però assumim aquest compromís», admet la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez

  • «No puc prometre ser puntual ni a la feina»: el lament dels usuaris de l’R2 Sud de Rodalies

  • El Govern pretén multar amb fins a 1 milió d’euros Renfe pel caos ferroviari de l’R2

El Govern promet normalitzar la circulació de l’R2 Sud de Rodalies abans del 21 de maig

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha assegurat aquest divendres que la circulació de trens per la línia R2 Sud de Rodalies es normalitzarà a finals de la setmana vinent i «com a molt tard» diumenge de l’altra setmana, 21 de maig, després de la important avaria ocorreguda a l’estació de Gavà a causa d’un incendi el Dia del Treballador.

Som conscients que hem generat moltes molèsties a la gent, que arriba tard a la feina i als estudis. Però assumim aquest compromís», ha afegit la titular del ministeri en una entrevista concedida a la cadena SER. En aquest sentit, es compleixen els terminis que va donar el secretari general d’Infraestructures del ministeri, Xavier Flores, que va estimar que la circulació de trens per l’R2 Sud tardaria entre tres i quatre setmanes a recuperar la normalitat.

Notícies relacionades

Sánchez també ha explicat que a partir de dilluns vinent circularà un tren més per hora i sentit, per ajudar a reforçar el servei d’aquesta línia fins a la reparació total de la circulació. Fins a aleshores continuaran funcionant dos trens per hora i sentit amb parada a totes les estacions de la línia. A més, Renfe va activar un servei de bus en hores punta entre Barcelona i Castelldefels.

La ministra ha aprofitat l’ocasió per retreure a ERC que sumés els seus vots als del PP al Congrés per reprovar la seva gestió al capdavant del Ministeri de Transports. «És deplorable. És un joc d’electoralisme», ha considerat. Aquesta ofensiva se suma a la que va anunciar la Conselleria d’Empresa i Treball dimecres amb l’obertura d’un expedient sancionador a Renfe que podria traduir-se en sancions «molt greus» de fins a un milió d’euros.