Infraestructures

El Govern pretén multar amb fins a 1 milió d’euros Renfe pel caos ferroviari de l’R2

Els inspectors de Consum imputen a la companyia «pràctiques comercials deslleials» i l’incompliment de les obligacions envers els passatgers

  • Revisió al pla de Rodalies 2020-2030:

  • Picabaralla política després de l’avaria a Gavà: Aragonès critica la plantada de la ministra Sánchez

El Govern pretén multar amb fins a 1 milió d’euros Renfe pel caos ferroviari de l’R2

Carlos Márquez Daniel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La conselleria d’Empresa i Treball ha fet públic aquest dimecres l’obertura d’un expedient sancionador a Renfe que podria traduir-se en sancions «molt greus» de fins a un milió d’euros. Així ho ha fet públic l’Agència Catalana de Consum en un comunicat l’inici del procés sancionador per la gestió de la informació i de l’atenció als ciutadans després de la incidència ocorreguda a principis de mes a l’R2 Sud, a Gavà (Barcelona). Ara Renfe té la possibilitat de presentar al·legacions.

Els inspectors de Consum imputen a la companyia «pràctiques comercials deslleials», així com l’incompliment de les obligacions envers els passatgers. També censura Renfe per l’«alteració social greu» provocada pels fets, que han generat desconfiança en les persones consumidores, i la posició prevalent de Renfe com a operador dominant en el sector, es consideren fets agreujants.

Notícies relacionades

Si bé Consum depèn del conseller Roger Torrent, ha sigut el responsable de Territori, Juli Fernández, que ha avançat l’actuació de Consum. Fernández ha insistit a culpar l’Estat de la falta d’inversions a Rodalies, ha tornat a reivindicar el traspàs integral de Rodalies a la Generalitat i ha denunciat que hi ha incidents en aquest servei «vuit de cada deu dies» i que l’últim any només hi va haver 22 dies sense incidents. «El Govern vol ser part de la solució assumint totes les responsabilitats, malgrat el desgast que pugui suposar» assumir la gestió integral de Rodalies, ha dit el conseller.

«Si el Govern no vol assumir les seves responsabilitats, nosaltres estem disposats a assumir-les totes», ha assegurat Fernández, que ha denunciat que encara es desconeixen les causes de l’incendi en el sistema de senyalització que garanteix la seguretat de la circulació ferroviària entre el Prat de Llobregat i Castelldefels. El conseller ha assegurat que les incidències de Rodalies «no és que hagin entrat en campanya», sinó que com que els problemes es viuen diàriament aquest assumpte forma part de l’agenda quotidiana.