Al Senat

Reprovada la ministra Raquel Sánchez per la gestió de Rodalies

Reprovada la ministra Raquel Sánchez per la gestió de Rodalies
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La ministra Raquel Sánchez ha sigut reprovada aquest dimecres al Senat pel mal funcionament de Rodalies. El PP i ERC han segellat una aliança en contra de la responsable de Transports i han sumat les seves forces per reprovar la ministra per la «constant ineficàcia en la gestió de RENFE i ADIF a Catalunya i altres comunitats autònomes». No serà l’única iniciativa que prosperarà aquesta setmana per rebutjar la gestió de la dirigent socialistes. Aquest mateix dijous es debat al Congrés una altra proposta per reprovar les mesures impulsades en matèria de vivenda.

En una aritmètica parlamentària bastant sorprenent, els republicans catalans, que feia setmanes que avisaven que intentarien reprovar la ministra de Transports, s’han aliat amb el PP al Senat i al Congrés per censurar Sánchez. El resultat ha sigut una iniciativa avalada pel PP, ERC, el PNB i el grup parlamentari d’Esquerra Confederal en què es retreu a Sánchez la seva «incapacitat per adoptar mesures per fer front a les incidències i l’afectació diària en la qualitat del servei i la mobilitat de les persones viatgeres» de Rodalies.

Notícies relacionades

La proposta inicial, registrada per ERC a la Cambra alta, contemplava, a més, la petició el Govern de coalició de «realitzar el traspàs integral de Rodalies», així com «traspassar els recursos econòmics pertinents i transferir la titularitat de la infraestructura ferroviària, així com el material mòbil, personal i les estacions en condicions d’ús a la Generalitat de Catalunya». No obstant, van acordar amb el PP cenyir-se a la reprovació de la ministra.

Aquest acord es donarà també al Congrés. En aquest cas han sigut els populars els que han registrat una iniciativa en la qual critiquen Sánchez per les polítiques de vivenda impulsades en les últimes setmanes. Sobretot, per la llei de vivenda. No obstant, els republicans catalans només recolzaran el punt que fa referència a la reprovació de la ministra «per la seva gestió al capdavant del Ministeri». Aquest acord entre les dues forces ha permès salvar la defensa que el PSOE i Unides Podem ha fet de la dirigent socialista.