L’educació a Catalunya

El 46% dels estudiants suspenen les proves per accedir al grau d’Educació Infantil i Primària

  • Els professors no hauran d’anar a les escoles la primera setmana de juliol

  • Catalunya assajarà un MIR per a professors a partir del curs 23-24

El 46% dels estudiants suspenen les proves per accedir al grau d’Educació Infantil i Primària

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 46% dels estudiants que el 15 d’abril es van presentar a la prova d’aptitud personal (PAP) per accedir a un grau universitari en Educació Infantil o Primària no han aprovat l’examen. A aquesta prova, que filtra l’accés al grau a totes les universitats catalanes –excepte a la Blanquerna-Universitat Ramon Llull (URL) i a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que no la sol·liciten–, s’hi van presentar 4.757 estudiants. D’aquests, 2.572 (el 54%) han obtingut la qualificació d’’apte’. La resta, no han passat.

El nombre més alt d’aprovats s’ha registrat al tribunal de Lleida, amb el 55,69% d’alumnes aptes, seguit de Barcelona (55,02%), Bellaterra (54,29%), Tarragona (51,99%) i Lleida: 55,69%

El percentatge d’aprovats és més elevat entre l’alumnat que procedeix del batxillerat: el 56,59% aprova l’examen. Aquesta xifra es rebaixa fins al 35,09% entre els estudiants que procedeixen de cicles formatius de grau superior.

Notícies relacionades

Els aprovats podran acreditar el resultat per accedir al grau d’Educació quan facin la preinscripció universitària.

Per als suspesos, no està tot perdut. Es poden presentar a una convocatòria extraordinària. La pròxima està fixada per al dimecres 19 de juliol. Els que aprovin podran optar a les places que quedin del grau en la preinscripció universitària del setembre.