La salut mental infantil

Una nena cau des d’un segon pis a Maçanet: els Mossos investiguen si va ser un intent de suïcidi

La menor està en tractament psicològic i la policia i l’ajuntament descarten que fos víctima d’assetjament escolar

  • Experts en suïcidi juvenil reclamen restringir l’ús del mòbil en els menors de 16 anys

  • La salut mental dels adolescents desborda el sistema sanitari i educatiu

Una nena cau des d’un segon pis a Maçanet: els Mossos investiguen si va ser un intent de suïcidi
2
Es llegeix en minuts

Una nena de 12 anys es va precipitar aquest dimecres des d’un segon pis a Maçanet de la Selva i va ingressar en estat crític a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Els Mossos d’Esquadra ho investiguen d’entrada com un possible intent de suïcidi. Han descartat que el motiu que va fer que la nena es llancés fos que visqués assetjament escolar.

Els fets van passar ahir a la tarda en una vivenda de l’avinguda de Catalunya i, a més dels Mossos de la comissaria de Santa Coloma, també es van mobilitzar la policia local de Maçanet de la Selva i el SEM. Cap a dos quarts de set de la tarda diversos testimonis van alertar que havia caigut una nena d’un segon pis ubicat en aquesta avinguda cèntrica, situada davant l’antic cementiri de Maçanet, segons va avançar la cadena SER. Aquest fet ha commocionat els veïns de la zona.

La menor va caure d’unes golfes que es troben a la part més alta del segon pis de la vivenda. Va quedar inconscient a terra i va ser traslladada pel SEM a Barcelona amb l’helicòpter medicalitzat. Tot i que inicialment va ser evacuada a la Vall d’Hebron en estat crític, aquest dijous ja estava estable dins de la gravetat, amb ferides serioses sobretot en les extremitats.

La menor estudia primer d’ESO a l’institut de Maçanet de la Selva i és del municipi. L’ajuntament ha activat els serveis socials i ha alertat també l’institut dels fets.

La menor estava actualment en tractament psicològic, ja que anteriorment s’hauria intentat treure la vida, segons ha explicat l’alcaldessa de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras. Ha assenyalat, igual com han apuntat els Mossos, que d’entrada la nena no vivia cap situació d’assetjament a l’institut.

Serveis socials al càrrec

L’Ajuntament de Maçanet de la Selva ha demanat «màxima discreció i respecte cap a la privacitat de la família i els afectats» pels fets. En un comunicat, explica que els serveis socials municipals «coneixien amb anterioritat la situació de l’adolescent, s’havien activat tots els protocols corresponents i rebia l’assistència necessària. En aquests moments el cas segueix el seu procés».

Notícies relacionades

El consistori treballa amb l’institut per acompanyar els alumnes del centre a través dels Serveis Territorials del Departament d’Educació.

Per la seva banda, Educació ha assenyalat que els equips d’assessorament pedagògic (EAP) i Inspecció estan fent el seguiment del cas, recollint informació i oferint ajuda a l’institut.