Tribunals

El TSJC confirma 17 anys de presó a l’acusat de matar Janet Jumillas a Cornellà

La policia va trobar l’ADN de la víctima a casa del condemnat

  • L’home jutjat per assassinar Janet Jumillas diu que va ser un desconegut que la va matar a casa seva

  • Judici per l’assassinat de Janet Jumillas: Les pistes que desmunten la coartada del presumpte homicida

El TSJC confirma 17 anys de presó a l’acusat de matar Janet Jumillas a Cornellà
2
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat aquest dimecres la condemna de 17 anys de presó per a l’acusat de matar i amagar el cos de Janet Jumillas el 2019 a Cornellà de Llobregat.

En l’escrit, la Sala d’Apel·lacions de la Sala Civil i Penal del TSJC ha confirmat la sentència del jurat celebrat a l’Audiència de Barcelona. També s’ha ratificat el pagament d’una indemnització de 488.000 euros a tota la família i cinc anys de llibertat vigilada.

La sentència considera provat que l’acusat va concertar una cita amb Jumillas per veure’s al domicili d’ell el 13 de març del 2019 i, quan hi va arribar, actuant amb la intenció de matar-la i valent-se d’una o diverses armes blanques, la va atacar i li va causar diverses ferides punxants».

La Sala també ha assegurat que l’acusat «va atacar de forma sorprenent i inopinada, armat i per l’esquena» sense que ella pogués preveure l’atac ni defensar-se.

El 21 de maig, un operari de neteja va trobar el cadàver de la dona en un descampat del Prat de Llobregat.

Mòbils i restes biològiques

La sentència també ha declarat no provat que, durant la seva trobada, Jumillas «va efectuar una exigència a l’acusat que aquest va considerar inatendible fins al punt de patir un sobtat descontrol emocional i alteració de les seves capacitats intel·lectives i volitives que el va portar a atacar» la víctima. La sala ha negat que l’acusat tingués les seves facultats «greument alterades com a conseqüència de la seva dependència al cànnabis i a la cocaïna».

Els Mossos d’Esquadra, durant la seva investigació, van detectar que la ubicació dels telèfons mòbils de la víctima i de l’acusat es trobaven en el mateix punt, fet que suposa un «indici incriminatori».

«Així, va poder arribar a determinar-se que tots dos van estar al domicili de l’acusat a Cornellà, extrem que a més va quedar acreditat per la seva pròpia declaració, quan va reconèixer que es van trobar allà, tot i que oferís una altra explicació sobre el que va passar al seu domicili», afegeix la sentència.

El segon indici incriminatori són les restes biològiques de Jumillas que es van trobar durant la inspecció ocular al domicili de l’acusat: «Es van trobar mostres a la porta i a la paret d’una de les habitacions i que malgrat haver-les intentat netejar van poder identificar-se».

Pals de fregar amb l’ADN de la víctima

Notícies relacionades

El tercer indici va ser quan, durant les vigilàncies policials, moment en el qual ja constava la desaparició de Jumillas i encara no s’havia localitzat el seu cadàver, van observar l’acusat sortint del domicili amb una bossa de color lila i una motxilla que van tirar en un contenidor d’escombraries.

Els agents els van intervenir i van trobar tres pals de fregar en els quals van trobar restes de sang «el perfil genètic de la qual es corresponia amb el de la víctima».