Decisió judicial

La jutge manté a la presó Dani Alves per agressió sexual

La magistrada rebutja la petició de llibertat de la defensa del futbolista brasiler

  • Alves torna a demanar la llibertat i aporta noves proves

  • Alves admet que hi va haver penetració, però diu que va ser consentida

La jutge manté a la presó Dani Alves per agressió sexual

Washington Alves / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge ha decidit aquest dimarts mantenir a la presó l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves, acusat de la presumpta agressió sexual d’una jove de 23 anys al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton, a la capital catalana, la nit del 30 de desembre. D’aquesta manera, la magistrada ha rebutjat la petició de la defensa que el futbolista brasiler quedés en llibertat, argumentant que les relacions sexuals que va tenir amb la víctima van ser consentides. L’advocat del futbolista, Cristóbal Martell, pot ara presentar un recurs contra aquesta resolució davant l’Audiència de Barcelona.

Alves es manté a la presó des del 20 de gener. Els intents de la defensa d’excarcerar-lo han sigut infructuosos. El jugador va ingressar al centre penitenciari després que fos detingut pels Mossos d’Esquadra i conduït al jutjat. La jutge que li va prendre declaració va acordar llavors el seu ingrés en un centre penitenciari a l’estimar que «hi ha indicis molt més que suficients» per considerar que la matinada del 31 de desembre es va produir una violació. Al cap d’un mes, al febrer, l’Audiència de Barcelona va ratificar la presó ja que, al seu entendre, hi havia un «elevat» risc de fuga per part de l’astre brasiler donada la seva capacitat econòmica i les sospites «abundants» recollides contra ell.

La prova de l’ADN i el canvi de versió

Notícies relacionades

El resultat de la prova de l’ADN de les restes trobades a l’interior del cos de la víctima va fer un gir a la versió d’Alves. En la seva primera declaració i abans d’entrar a la presó, es va contradir fins en tres ocasions: primer va dir que no coneixia la jove, després que aquesta va entrar al lavabo del reservat i no van fer res i, per acabar, que li va fer una fel·lació. Va anar canviant les paraules partint de les proves que li anava revelant la jutge. Al constatar-se que l’ADN de les restes seminals a la vagina de la dona era el seu, el jugador va sol·licitar declarar de nou al jutjat i va modificar la seva versió, reconeixent que hi va haver penetració, però que va ser consentida. La víctima va denunciar des del primer dia que n’hi va haver.

Com era d’esperar i després d’aquesta segona declaració, la defensa d’Alves va demanar de nou la llibertat del futbolista. Al seu escrit rebutjava l’existència de risc de fuga perquè considera que té elements per defensar-se i proclamar la seva innocència, entregant un informe sobre les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la discoteca Sutton de Barcelona. L’advocat va pretendre «rebatre» un «microcosmos de pànic i terror» que, al seu parer, no s’aprecia a les imatges. Aquells minuts a la zona VIP, segons Martell, van ser «propis d’un galanteig sexual» i «res fa pensar en por o intimidació ambiental». L’informe també apunta suposades discrepàncies entre el que van explicar les amigues de la víctima i la gravació.