investigació judicial

L’acusació afirma que Alves va fabricar la seva versió obligat per les proves contra ell

L’advocada de la víctima rebutja l’excarceració del jugador i insisteix que la relació no va ser consentida

  • L’última versió d’Alves tampoc aclareix la distribució de les empremtes al lavabo

  • La ‘suite’ de Sutton, una peça clau en la causa de la violació d’Alves

L’acusació afirma que Alves va fabricar la seva versió obligat per les proves contra ell

Washington Alves / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’advocada que representa la víctima de la presumpta agressió sexual de l’exjugador del FC Barcelona Dani Alves afirma que el futbolista es va veure obligat a admetre en la seva última declaració que hi havia penetració vaginal, tot i que va precisar que consentida, per les proves que hi havia contra ell, en concret el líquid seminal trobat a l’interior del cos de la víctima. És un dels arguments que esgrimeix la lletrada Ester García en la seva oposició a la llibertat de l’astre brasiler. L’escrit recull una possible incongruència, tal com va publicar EL PERIÓDICO: si era sexe consentit, com explica l’esportista, per què no el van practicar a la ‘suite’ de la discoteca Sutton, on hi ha un sofà i és un lloc més còmode, i no en un minúscul lavabo del reservat.

La segona declaració d’Alves, empresonat des del 20 de gener per suposadament violar una jove de 23 anys al lavabo d’un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 de desembre del 2022, va marcar la línia estratègica que, dies després, va plantejar el seu advocat, Cristóbal Martell, per demanar la seva llibertat.

En aquest interrogatori, el 17 d’abril, va admetre que fins aleshores havia mentit, asseverant que ho feia obsessionat per ocultar a la seva dona que havia sigut infidel, i va reconèixer que hi va haver penetració, cosa que encaixa amb les anàlisis de l’ADN. Abans d’entrar a la presó i en la seva primera compareixença judicial va oferir tres versions més: que no coneixia la dona, que aquesta va entrar al lavabo però no va passar res, i que la víctima li va fer una fel·lació (ella ho nega).

Notícies relacionades

Informe dels vídeos

L’acusació particular s’ha alineat amb la fiscalia al rebutjar l’excarceració d’Alves. L’advocada ressalta que l’última versió del jugador tampoc coincideix amb altres proves, com la realitzada pels Mossos sobre les empremtes de la víctima al lavabo. La seva posició corrobora la denúncia de la dona i, al seu entendre, no el que va explicar el futbolista. La lletrada, a més, qüestiona l’informe presentat per la defensa sobre els vídeos gravats per les càmeres de la discoteca i assevera que és una interpretació interessada i de part. I remarca que continua havent-hi risc de fuga per la capacitat econòmica d’Alves i perquè el seu pretès arrelament és encara més petit ara davant el divorci anunciat per Joana Sanz.