Convocatòria controvertida

La Generalitat demana disculpes i no descarta repetir les proves de les oposicions: «Hi ha incidències molt greus»

El Govern assenyala l’empresa subcontractada i entreveu rescindir el contracte pel caos «intolerable» en les oposicions

  • «Un zero en organització»: caos en les oposicions de la Generalitat

  • «Prefereixo ser funcionària que precària»: els motius per presentar-se a les oposicions

  • ¿Com són els exàmens de la macrooposició d’aquest dissabte a Catalunya?

La Generalitat demana disculpes i no descarta repetir les proves de les oposicions: «Hi ha incidències molt greus»

Zowy Voeten

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat ha demanat disculpes als 13.000 aspirants de les macrooposicions d’aquest dissabte i no descarta rescindir el contracte amb l’empresa que ha organitzat les proves o repetir-les. «Hi ha incidències molt greus que són intolerables», ha reconegut la secretària general de la Funció Pública, Alícia Corral, després del caos que han denunciat els aspirants i diversos sindicats. El Govern assenyala l’empresa subcontractada, Cegos, que a més, segons la secretària, passades les set de la tarda encara no havia facilitat tota la documentació requerida.

Era la primera vegada que la Generalitat contractava una empresa externa per organitzar les oposicions a la funció pública. «Vam decidir fer-ho pel volum tan important d’aspirants i de proves a fer», ha justificat Corral. Hi ha hagut retards, aspirants anxovats i demores que han superat les sis hores. «Estem parlant d’incidències molt greus», ha afirmat la secretària de Funció Pública.

La que més preocupa el Govern, és la que ha passat en una aula especial on diverses mares tenien permès donar el pit. «Han hagut d’esperar diverses hores amb els seus nadons.... és una de les situacions que més ens preocupa, és intolerable», ha dit Corral.

Al llarg del dia d’avui, el Govern ha iniciat un informe tècnic per recollir totes les negligències o irregularitats que es podrien haver comès. El problema, ha explicat Corral, és que l’empresa subcontractada, Cegos, està trigant a facilitar tota la informació. Per exemple, es desconeix encara els treballadors que hi havia controlant la prova.

Possible rescissió de contracte

Notícies relacionades

Possible rescissió de contracteEn funció del que digui aquest informe, el Govern prendrà diverses decisions. «Si estem davant un incompliment molt greu i negligent, demanarem la rescissió del contracte», ha assenyalat Corral. També es plantegen obrir un expedient sancionador en cas que s’hagin incomplert les clàusules de l’acord o si no s’ha permès que l’accés al cos de funcionaris sigui amb igualtat, capacitat i mèrit dels concurrents.

Tampoc ha descartat repetir les proves o analitzar cas per cas. «Donarem una resposta immediata a totes les persones que hagin patit aquesta situació i contactarem amb els representants sindicals per posar en coneixement la situació al més aviat possible», ha promès. La secretària sí que ha confirmat que Cegos farà l’avaluació de les proves, ja que es fa amb un lector òptic. Però ha assegurat que el seu dictamen estarà a punt abans de les pròximes oposicions a Catalunya, que seran després de l’estiu.