Procés d’estabilització

«Ens han pres el pèl»: caos organitzatiu en les oposicions de la Generalitat

La Generalitat estabilitza 12.857 docents interins després de superar el seu concurs de mèrits

El 90% dels interins aconsegueix retenir la seva plaça després del primer concurs de mèrits de la Generalitat

Aules atapeïdes i gairebé dues hores de retard en els exàmens del funcionariat

«Ens han pres el pèl»: caos organitzatiu en les oposicions de la Generalitat

ZOWY ZOETEN

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Ha sigut vergonyós, ens han pres el pèl», criticaven, exaltats, desenes d’aspirants a les oposicions més importants de la Generalitat al sortir dels exàmens a la Facultat d’Economia de Barcelona. «Faltaven cadires i ens hem hagut d’estrènyer: vèiem l’examen dels altres», es queixaven els aspirants a tècnics superior de veterinària al sortir de la prova. D’altres lamentaven que han faltat fulls i que s’ha hagut d’anar a buscar més fotocòpies d’examens, un inconvenient que ha fet retardar gairebé dues hores l’inici de les proves.

Més de 13.500 persones s’examinaven aquest matí de les proves del concurs d’oposició per estabilitzar-se en places públiques de la Generalitat. Els estudiants han sigut citats a les nou del matí a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, però les proves, organitzades per la Conselleria de Funció Pública, han començat poc abans de les onze. «La gestió de la Generalitat ha sigut de menys zero», es queixaven a la sortida.

Les proves s’han retardat gairebé dues hores a causa de les llargues cues a l’entrada de les seus. Ha passat a Barcelona, però també a la resta de demarcacions, ja que tots els aspirants havien de començar les proves a la mateixa hora.

Les persones que s’examinen opten a 1.825 places incloses en les convocatòries, que són competència de Funció Pública.

La falta d’informació ha provocat la indignació dels candidats, que no comprenien el perquè de la llarga espera. En algun cas, algú els ha dit que no havien arribat els papers dels exàmens.

Notícies relacionades

A les xarxes socials han aparegut desenes de denúncies per part de diversos usuaris. No entenen que l’organització no tingués en compte l’alta afluència de candidats que ja es coneixia.

De moment el Govern no s’ha pronunciat al respecte.