Anunci al Parlament

La Generalitat exercirà d’acusació particular en els casos de presumptes abusos sexuals a 5 ‘mosses’

  • Les cinc agents van denunciar un metge del Departament d’Interior, que ja té una primera condemna per aquests fets

La Generalitat exercirà d’acusació particular en els casos de presumptes abusos sexuals a 5 ‘mosses’
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Generalitat exercirà d’acusació particular en els casos de presumptes abusos sexuals patits per cinc dones agents dels Mossos d’Esquadra per part d’un metge de la Conselleria d’Interior. Així ho ha explicat el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, durant la seva compareixença aquest dimecres davant la Comissió d’Interior al Parlament de Catalunya juntament amb la secretària general del departament, Tamara Garcia, i el director dels Mossos d’Esquadra, Pere Ferrer.

Elena ha assenyalat que un dels casos va ser judicialitzat el desembre del 2022 –en què la Generalitat ja va exercir d’acusació particular–, i el metge va ser condemnat a 2 anys de presó i inhabilitació per una de les denúncies i a 5.000 euros d’indemnització.

Els cinc casos van tenir lloc durant l’últim trimestre del 2019 –tot i que les víctimes van presentar denúncia entre el febrer del 2020 i el maig del 2022– i, des del departament li van obrir al facultatiu dos expedients disciplinaris i el van suspendre de sou i feina.

Notícies relacionades

Elena ha lamentat «profundament» aquests casos d’abús i ha assegurat que des del primer dia han fet tot el necessari per ser al costat de les víctimes, oferir-los assessorament jurídic i perquè l’agressor pagui pels fets.

«Les institucions estem obligades a actuar de forma proactiva contra les violències masclistes. Volem ser transparents, millorar els errors comesos i posar eines i recursos a disposició de les víctimes. Tenim tolerància zero amb els abusos i amb els abusadors», ha afirmat Elena.