Sentència a Barcelona

Dos anys de presó per a un metge per abusar sexualment de una mossa d’esquadra

  • El facultatiu té quatre causes més obertes per fets similars

patrulla-mossos

patrulla-mossos

2
Es llegeix en minuts
ACN

Un jutge de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó un metge del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya per abusar sexualment d'una mossa d’esquadra, segons han confirmat a l’ACN fonts de la conselleria. És la primera sentència dels cinc casos oberts contra aquest facultatiu, Jorge P., tots per casos similars.

Els fets als que al·ludeix la sentència es van produir el setembre del 2019, quan el metge va visitar una agent afectada per fibromiàlgia. Segons la víctima, durant l’exploració, l’home li va fer tocaments als genitals. En un primer moment la dona no va denunciar els fets, però va canviar d’idea quan va conèixer un cas similar i va acabar denunciant-lo el febrer del 2020.

En el judici, celebrat fa uns dies, el metge va negar les acusacions. Tanmateix, el tribunal ha donat credibilitat a la víctima i ha decidit imposar al sanitari una pena de dos anys de presó, dos anys de llibertat vigilada i a indemnitzar la mossa amb 5.000 euros.

La sentència no considera la Generalitat responsable civil subsidiària ja que, assenyala el jutge, desconeixia els fets i quan els va saber, va prendre mesures. El llavors conseller Miquel Sàmper va acordar com a mesura cautelar obligar que les visites a pacients dones les fes sempre acompanyat, situació que es va mantenir durant més d’un any. Quan va assumir el càrrec l’actual conseller, Joan Ignasi Elena, aquest va ordenar suspendre el metge de sou i feina.

Va ser el passat 20 de maig, quan els Mossos van detenir per primera vegada aquest metge del servei de vigilància de la salut laboral del Departament d’Interior després de ser denunciat per tres dones agents de la policia catalana per abusos sexuals comesos suposadament el 2019. Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la posada en llibertat amb càrrecs per al detingut, acusat d’un delicte d’abusos sexuals.

Notícies relacionades

El juny passat, la policia el va detenir per segona vegada després que una cinquena víctima el denunciés. Totes les víctimes han relatat haver patit abusos similars.

El condemnat ara exercia com a metge del servei de vigilància de la salut laboral d’Interior, i donava servei als funcionaris i funcionàries del departament així com als membres dels diferents cossos que depenen d’aquesta àrea, com els Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, el 112 i Protecció Civil, entre d’altres.