Detingut un metge d’Interior per abusos sexuals a tres dones agents dels Mossos

Detingut un metge d’Interior per abusos sexuals a tres dones agents dels Mossos

MOSSOS

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra van arrestar aquest divendres un metge de la Conselleria d’Interior de la Generalitat per abusar sexualment de tres dones agents del cos el 2019, segons fonts de la Conselleria d’Interior. El facultatiu va passar a disposició judicial diumenge, i va quedar en llibertat amb càrrecs.

Segons ha detallat el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), les inicials del doctor són J. P. i forma part del Servei de Vigilància de la Salut Laboral del departament, que hauria comès els delictes durant l’«exercici de les seves funcions». Una circumstància que pel sindicat agreuja la situació, ja que «s’aprofitava» de la seva condició per atemptar contra la llibertat sexual de les agents.

En un comunicat, el sindicat agraeix la denúncia que van presentar aquestes tres policies recentment –malgrat que refereixen abusos del 2019– i animen la resta de dones que hagin pogut patir situacions semblants a emular-les i comunicar els fets.

Notícies relacionades

El sindicat celebra la decisió d’Interior d’apartar cautelarment el facultatiu d’un lloc que ha ocupat durant anys, però emplaça els responsables del departament a revisar el que ha fallat.