Hospitalitzats

Els ingressats amb covid cauen als 279, el menor nombre des de l’inici de la pandèmia

Els ingressats amb covid cauen als 279, el menor nombre des de l’inici de la pandèmia
2
Es llegeix en minuts
EFE

Mentre la incidència de la grip continua descendint, els casos de covid es mantenen estables en un nivell de contagis baix i 279 persones hospitalitzades, 13 menys que la setmana passada, de les quals nou estan a l’uci, cosa que suposa el nombre d’hospitalitzats més baix des de l’inici de la pandèmia.

Segons les dades dels indicadors epidèmics actualitzats avui pel Departament de Salut, en la setmana del 3 al 10 d’abril la incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes (IRA) segueix en descens, amb una taxa de 341 afectats per cada 100.000 habitants.

En total, en els centres d’assistència primària s’han diagnosticat durant aquesta última setmana un total de 26.647 casos d’IRA, amb el rinovirus com el més freqüent (24,7% de les mostres), seguit del coronavirus humà (11,9%), del SARS-CoV-2 (9%) i de la grip (8,6%), mentre que no han detectat casos de virus respiratori sincitial (VRS) a les mostres analitzades.

Òmicron predominant

Una setmana més es manté el descens de la incidència de la grip en totes les franges d’edat, arribant al nivell basal de transmissió.

La incidència del SARS-CoV-2 es manté estable en nivells de transmissió baixos, amb una taxa setmanal global de covid-19 similar a la de la setmana passada.

La variant òmicron continua representant el 100% de les mostres seqüenciades, i la subvariant XBB.1 és clarament predominant (91,8% de les mostres).

El nombre de persones hospitalitzades amb covid en llits convencionals registra un lleu descens, amb 279 ingressats, 13 menys que la setmana anterior, un 83% dels quals són persones més grans de 60 anys, mentre que els ingressos en les ucis continuen estables en nivells baixos, amb nou persones greus per aquesta malaltia.

Vacunació

Notícies relacionades

La cobertura de la vacunació contra la covid-19 és del 78% en els més grans de 80 anys, i del 59% comptant totes les persones de 60 anys o més, mentre que la cobertura de vacunació antigripal és d’un 71% en els més grans de 80 anys i un 53% en totes les persones de 60 anys o més.

La taxa calculada de bronquiolitis, dada sindròmica del VRS, també continua en nivell de transmissió basal (tres afectats per 100.000 habitants): en els menors d’un any la incidència segueix en descens, amb 272 casos per cada 100.000 habitants, i en global, la taxa en menors de 4 anys és baixa, amb 64 afectats per cada 100.000 habitants.