Temps

El risc per nevades torna demà al Pirineu

A Lleida podrien acumular-se més de 10 centímetres, Girona i Tarragona estan en alerta groga per vents

El risc per nevades torna demà al Pirineu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El risc per nevades tornarà a activar-se aquest dissabte al Pirineu i el vent i els fenòmens costaners afectaran el nord i el nord-est peninsular, segons ha avisat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que precisa que les nevades podran acumular més de 10 centímetres a Lleida.

A més d’aquestes acumulacions previstes dissabte a partir de 1.000 metres en aquestes províncies, l’Aemet espera que l’episodi de neu es repeteixi diumenge. També tindran avís groc per fenòmens costaners Girona i Tarragona, per vents, també, de força set que arribaran del nord o del nord-oest.

Risc per vent a gairebé tot Catalunya

El risc per vents afectarà així mateix les províncies de Tarragona, Barcelona i Lleida, on s’esperen ratxes de fins a 70 quilòmetres per hora. En general, durant tota la jornada el cel estarà ennuvolat o cobert en tot l’extrem nord peninsular i plourà a Galícia, l’àrea Cantàbrica, l’alt Ebre i el Pirineu.

En la resta de la meitat nord de la Península i a les Balears també hi haurà intervals ennuvolats i poden caure algunes pluges febles, mentre que a la resta de la Península hi haurà intervals de núvols alts. La cota de neu a la Península començarà a 1.500 metres al nord però baixarà a 1.000 metres d’altura i baixarà de 2.000 a 1.500 metres al centre de la Península.

Notícies relacionades

Les temperatures experimentaran un descens, tret d’en el quadrant sud-oest peninsular, on es mantindran amb pocs canvis. Aquesta baixada podrà ser localment notable en el terç nord-est peninsular i Balears i es produiran gelades febles en els sistemes muntanyosos del terç nord peninsular, més intenses en el Pirineu.

A la major part de la Península predominaran els vents del nord-oest amb intervals d’intensitat forta al Cantàbric oriental, l’Empordà i sud de Catalunya. A les Canàries bufaran alisis del nord-est amb algun interval fort.