Previsió meteorològica

La predicció del temps de Mario Picazo que tots esperaven: així arrenca la Setmana Santa 2023

  • L’Aemet torna a pronunciar-se sobre el temps per Setmana Santa: «Es confirma...»

  • La «doble bona notícia» de Roberto Brasero

La predicció del temps de Mario Picazo que tots esperaven: així arrenca la Setmana Santa 2023

ALFONS PUERTAS / OBSERVATORI FABRA / RACAB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El març acaba amb unes temperatures molt per sobre de l’habitual en aquesta època de l’any. Però el mes d’abril i, així, l’inici de la Setmana Santa porten un important canvi de tendència. El meteoròleg Mario Picazo explica a eltiempo.es que el primer cap de setmana d’aquest període vacacional serà «més ennuvolat i inestable», especialment en les comunitats de l’extrem nord peninsular.

Notícies relacionades

«El més destacat –afegeix Picazo– serà el descens de les temperatures». Segons el meteoròleg, diversos fronts associats a les borrasques que circulen al nord de la península portaran pluja des de Galícia passant pel Cantàbric. També a la zona de l’alt Ebre, i fins al nord de Catalunya i les Balears. Al Pirineu les precipitacions seran en forma de neu, i la cota baixarà fins als 1.000 metres diumenge.

El descens tèrmic que marcarà la Setmana Santa serà més notable en les comunitats del nord peninsular. D’altra banda, cal comptar amb vents mes intensos a les costes del Cantàbric, a les zones altes de les serralades del nord peninsular i a la vall de l’Ebre.