Primer a Espanya

Barcelona acollirà una seu de l’Institut Fraunhofer, el centre més gran d’Europa en investigació aplicada

  • «El projecte contribuirà a consolidar Catalunya com un pol científic de la biomedicina i la bioenginyeria», destaca Diana Morant

Barcelona acollirà una seu de l’Institut Fraunhofer, el centre més gran d’Europa en investigació aplicada
1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

Barcelona acollirà la primera seu espanyola de l’Institut Fraunhofer: una de les entitats més grans i prestigioses de tot Europa en investigació aplicada. La notícia ha sigut, anunciada aquest divendres per la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha sigut definida com una «fita històrica» tant per al conjunt de la ciutat com per a Espanya. «El projecte contribuirà a consolidar Catalunya com un pol científic de la biomedicina i la bioenginyeria», ha destacat Morant després de la presentació d’aquesta iniciativa.

La creació d’aquest centre ha sigut impulsada pel Ministeri de Ciència, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. L’acord aconseguit entre aquestes entitats preveu, d’una banda, la creació d’una fundació anomenada Fraunhofer Spain i, d’altra banda, la posada en marxa d’un centre d’investigació en bioenginyeria aplicada a la salut que es dirà Center Fraunhofer for Applied Theragnostics (Fraunhofer-CAT) i que funcionarà en col·laboració amb l’Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC). Paral·lelament, a través d’aquestes estructures, també es preveu «impulsar la internacionalització» de l’ecosistema investigador català.

Accelerar transferència de coneixement

Notícies relacionades

El gran objectiu que es proposa aquest projecte és «accelerar la transferència de coneixement» des dels laboratoris d’investigació a les empreses i, finalment, als usuaris. Segons expliquen els seus impulsors, la seu espanyola de l’Institut Fraunhofer estarà especialment centrada en temes relacionats amb la salut, les teràpies avançades i la bioenginyeria. Morant, per la seva banda, argumenta que aquesta iniciativa «contribuirà a consolidar Catalunya com un pol científic en l’àmbit de la biomedicina amb projecció a tot el sud d’Europa».

La Fraunhofer-Gesellschaft és una institució pública alemanya que integra més de setanta instituts d’investigació arreu del món. Aquesta xarxa de centres compta amb més de 26.600 empleats, 10.300 dels quals són personal científic. El treball d’aquests instituts se centra en qüestions relacionades amb el medi ambient, la seguretat i la protecció, la comunicació i el coneixement, la mobilitat i el transport, l’energia i els recursos, la producció i el subministrament de serveis.