INCENDIS FORESTALS

L’incendi de Castelló continua actiu després de calcinar més de 4.000 hectàrees

Els efectius anitiincendis es bolquen a evitar que el foc s’acosti a les vivendes del municipi de Montán

2
Es llegeix en minuts

L’incendi de Castelló ha deixat fins ara 4.300 hectàrees calcinades. Un perímetre de 50 quilòmetres. Aquesta és la xifra que ha donat a conèixer aquest dilluns la consellera de Justícia del Govern valencià, Gabriela Bravo, en la seva compareixença després de cinc dies consecutius sense treva.

Segons ha declarat, l’operatiu d’extinció de l’incendi, que durant la tarda d’aquest dilluns ha estat concentrat a la zona de la CV-195 (Montán-Montanejos) per evitar que el foc avanci cap a la Serra d’Espadà i que hi hagi reproduccions, se centra a vigilar de prop el front que es dirigeix cap a la Font de la Reina a causa del canvi de vent.

Els efectius terrestres han aconseguit, de moment, evitar que les flames afectin a cap vivenda de Montán, però el foc continua amenaçant aquest municipi de l’interior de Castelló: «Tenim desplegats mitjans terrestres treballant en aquesta línia de contenció per evitar que el foc avanci cap a l’interior de la població», ha explicat.

Serra d’Espadà

Preguntada sobre l’estat de la serra d’Espadà, ha afirmat que el foc «no ha arribat a entrar» al parc natural i que aquesta zona «corria més risc a primera hora del matí», si bé ara està «més tranquil·la».

«No obstant, no la descuidarem, perquè sabem que en qualsevol moment els vents poden activar de nou els punts calents i per això hi haurà mitjans refrescant i vigilant aquesta zona», ha assegurat Gabriela Bravo, tot i que ha reconegut que aquesta «ara mateix no és la principal amenaça».

Notícies relacionades

En aquest escenari, ha dit, encara no es plantegen el reallotjament dels veïns desallotjats. «Sabem del seu esforç, del dolor i sacrifici i tenen el nostre suport i solidaritat però prenem aquestes decisions per garantir sobretot la seguretat dels veïns», ha manifestat.

La previsió del comportament del foc ha fet que es decreti el desallotjament preventiu de Torralba del PinarPavías i Higueras, que se sumen als 1.500 veïns traslladats per l’incendi dels municipis de la Font de la Reinala Pobla d’ArenósMontanejosMontánAranyel Vilanova de Viver, i les pedanies Los Calpes, Los Cantos, La Monzona, La Alqueria de Montanejos i La Artejuela. A més, s’ha ordenat el confinament de Caudiel davant la presència de fum a la zona. En aquest sentit, Gabriela Bravo també ha anunciat el desconfinament de Caudiel. A Cirat, a l’Alt Millars, s’han quedat sense cobertura a causa de l’incendi forestal.