Incendi forestal

Els tres problemes que s’estan trobant els bombers en l’incendi de l’Alt Millars a Castelló

El dispositiu està compost per 450 efectius, així com 18 mitjans aeris pertanyents al GVA, Ministeri i Govern d’Aragó

1
Es llegeix en minuts

El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló continua dirigint el dispositiu d’extinció de l’incendi de Vilanova de Viver des del Lloc de Comandament Avançat establert a Barraques. El foc, que afecta una massa de matoll i pineda, ha arrasat ja prop de 3.000 hectàrees i ha obligat al desallotjament de Montanejos, la Pobla d’ArenósMontantAranyuelVilanova de Viverla Font de la Reina, i les pedanies de Los Calpes, La Monzona, Los Cantos, La Alqueria, La Artejuela. 

En aquest moment, el dispositiu d’extinció dirigit pels bombers de la Diputació inclou uns 450 efectius, així com 18 mitjans aeris pertanyents al GVA, Ministeri i Govern d’Aragó, ja que es pot recordar que l’incendi afecta una zona limítrofa entre Castelló i Terol. 

Els tres problemes de l’incendi

Segons han explicat els bombers de la Diputació, s’estan trobant amb tres dificultats en les tasques d’extinció. En primer lloc, l’orografia escarpada, amb molta continuïtat vegetal. Un altre problema es troba en l’estat de la superfície cremada, ja que en ple mes de març i sense pluges recents es troba afligida d’un elevat estrès hídric. Finalment, en aquests moments el fort vent està obstaculitzant les tasques del dispositiu. «Els vents de ponent i les altes temperatures d’ahir han agreujat la situació», conclouen.

Notícies relacionades

Per part de bombers de la Diputació de Castelló els seus recursos inclouen dotacions de bombers, unitats URAF (Unitat de Resposta davant Incendis Forestals), dos camions nodrissa de 35.000 i 12.000 litres de capacitat, la Unitat de Maquinària i Logística, la Unitat Mòbil de Coordinació des d’on s’ostenta la direcció del PMA, Protecció Civil de Diputació de Castelló amb la seva unitat logística de suport, diversos coordinadors forestals i un tècnic forestal. El diputat de bombers, Abel Ibáñez i el president de la Diputació, Pepe Martí, segueixen les tasques des del Lloc de Comandament Avançat.

Junt amb els mitjans propis del Consorci, treballen les unitats de bombers forestals de GVA, personal de l’AVSRE, mitjans del Consorci de Bombers de València, de Bombers de l’Ajuntament de CastellóGovern d’Aragó, UMEGuàrdia Civil, Policia Autonòmica, Creu Roja, Conselleria de Medi Ambient amb la unitat tècnica, agent mediambiental, Conselleria de Sanitat