Investigació en marxa

La discoteca del Poble Espanyol exigeix duresa contra el violador d’una clienta de 19 anys

  • Les investigadores de l’UCAS s’han fet càrrec d’una investigació que disposa de les imatges del local d’oci nocturn

La discoteca del Poble Espanyol exigeix duresa contra el violador d’una clienta de 19 anys
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han deixat en mans de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) la investigació de l’agressió sexual que va patir una jove de 19 anys l’11 de març. Quan es compleixen dues setmanes de la violació que va patir la víctima, que, a més, també va rebre un cop de pedra al cap, la policia catalana continua buscant l’autor, que es manté en parador desconegut.

Els fets van passar cap a les cinc de la matinada. La víctima, una estudiant estrangera que es va instal·lar a Barcelona després de Nadal, va ser assaltada dins del recinte del Poble Espanyol al sortir de la discoteca Input.

L’agressor la va violar i agredir amb un objecte contundent al cap per doblegar la seva resistència. Després de l’atac, la jove va ser capaç de reincorporar-se, tornar a peu fins a la discoteca i reclamar l’auxili dels treballadors de l’establiment d’oci nocturn, que van activar el protocol contra la violència sexual i van trucar als Mossos d’Esquadra. La víctima va ser conduïda en ambulància a l’Hospital Clínic de Barcelona, el centre de referència a la capital catalana per a dones majors d’edat que han patit una agressió sexual.

Els casos més greus de violència sexual acaben en mans de les investigadores de l’UCAS dels Mossos, que estan treballant per identificar el sospitós i compten amb les imatges que ha cedit la discoteca Input. Existeixen càmeres de seguretat tant de l’interior de la discoteca com de l’exterior i l’anàlisi de les imatges poden ajudar a aclarir, per exemple, si l’agressor va seguir la víctima des de l’interior de la discoteca i la va atacar en una zona sense testimonis.

L’agressió es va produir a prop de la discoteca, però a l’exterior. Per això, tant Input com la Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), es personaran com a acusació particular en la causa que instrueix el jutjat 31 de Barcelona per aquests fets.

Notícies relacionades

El portaveu i secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha presentat aquest divendres la sol·licitud perquè el col·lectiu sigui acceptat com a acusació popular pel jutge. «És un cas com el d’Igualada», ha raonat Boadas, que ha recordat que en la causa per la violació que va patir una menor d’edat a Igualada al sortir d’una discoteca el novembre del 2021 el jutge ja va acceptar l’acusació popular de Fecasarm.

«Es tracta de casos aïllats que donen la imatge que l’oci nocturn és perillós. No ho és. El que és perillós és l’existència de personatges com aquest violador o el d’Igualada, als quals hem de retirar de la circulació», ha raonat Boadas, que ha remarcat que tant la discoteca com Fecasarm demanaran les penes més dures per uns fets que consideren que s’haurien de jutjar com una violació i com un assassinat en grau de temptativa, atesa la violència que l’atacant va utilitzar contra la víctima.

Temes:

Successos