Un incendi forestal a la Selva del Camp, a Tarragona, mobilitza gairebé 40 dotacions de bombers

El foc crema una zona d’accessibilitat «molt dificultosa»

1
Es llegeix en minuts

Un total de 39 dotacions dels Bombers de la Generalitat treballen aquest dimarts en l’extinció d’un incendi forestal a Selva del Camp (Tarragona), en un territori pròxim a la zona del Garamell.

Segons han informat en un tuit també participen mitjans aeris i un helicòpter bombarder.

L’alcalde de La Selva del Camp, Jordi Vinyals, ha explicat a Catalunya Informació que les flames han arribat al municipi de l’Albiol.

Els Bombers han rebut l’avís del foc a les 2.38 hores d’aquest dimarts i fins al lloc han traslladat 15 dotacions, que han augmentat fins a les 39.

El foc afecta una zona d’accessibilitat «molt dificultosa» i aquest dimarts al matí l’actuació dels efectius se centra en el tancament del flanc dret, pel fet que el flanc esquerre és a contravent.

Així mateix, la circulació a la carretera TP-7013 està interrompuda entre Selva del Camp i Vilaplana (Tarragona) en els dos sentits de la marxa per facilitar el pas dels vehicles d’emergència.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat la prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat).

Notícies relacionades

Un total de 19 comarques del centre i sud de Catalunya estaven aquest dissabte en situació de risc alt d’incendi. La Generalitat, atenent les indicacions d’Agents Rurals, va decidir elevar el pla Alfa fins al nivell 2La pujada de les temperatures aquest cap de setmana, la baixa humitat i el vent que s’espera provoquen que la situació a moltes zones forestals sigui especialment complicada.

El nivell 2 del pla Alfa suposa diverses restriccions en barbacoes en zones de pícnic, es prohibeix encendre focs a l’aire lliure i es limita l’accés a certs massissos muntanyosos. A més, se suspenen les autoritzacions de treballs forestals i certes activitats agrícoles. En concret, s’han suspès 24.838 activitats per prevenir els focs forestals.