Medi Ambient

Quinze comarques catalanes, en alerta per alt risc d’incendi a partir d’aquest divendres

  • La Generalitat eleva el pla Alfa a nivell 2 i decreta restriccions a les zones afectades

Quinze comarques catalanes, en alerta per alt risc d’incendi a partir d’aquest divendres

Lluís Brotons / Proyecto AlertaForestal del CREAF

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 15 comarques del centre i sud de Catalunya entraran a partir d’aquest divendres en situació de risc alt d’incendi. La Generalitat, atenent les indicacions d’Agents Rurals, ha decidit elevar el pla Alfa fins al nivell 2. La pujada de les temperatures i la baixa humitat han provocat que la situació en moltes zones forestals sigui especialment complicada.

El nivell 2 del pla Alfa suposa diverses restriccions en barbacoes en zones de pícnic, es prohibeix encendre focs a l’aire lliure i es limita l’accés a certs massissos muntanyosos. A més, se suspenen les autoritzacions de treballs forestals i certes activitats agrícoles.

Aquest nivell de risc, que van actualitzant els Agents Rurals, deixa pintades de vermell al mapa aquestes 15 comarques:

- Barcelonès

- Baix Llobregat

- Vallès Occidental

- Bages

- Anoia

- Alt Penedès

- Garraf

- Baix Penedès

- Baix Camp

- Alt Camp

- Baix Camp

- Conca de Barberà

- Priorat

- Ribera d’Ebre

- Terra Alta

La previsió és que aquestes zones mantinguin aquest nivell alt de risc d’incendi (no és el més alt possible, aquest seria el 3 –molt alt–) durant tot el cap de setmana i segurament al llarg de la setmana que ve. 

Notícies relacionades

Els bombers i els Agents Rurals estan preocupats perquè la sequera continua sent extrema a Catalunya i la situació dels boscos és límit: hi ha gran quantitat de combustible a la part baixa dels arbres amb gran part del brancatge sec.

Des dels cossos de prevenció ja es preveia un estiu complicat. Però l’augment de les temperatures podria empitjorar la situació abans del que s’esperava. Per aquesta raó les autoritats opten per augmentar un nivell més del pla Alfa als territoris més vulnerables.