Investigació oberta

Un familiar de les bessones de Sallent assegura que les nenes patien ‘bullying’ a l’institut

L’Ajuntament i el centre escolar no tenen constància que les menors fossin víctimes d’assetjament escolar

Un familiar de les bessones de Sallent assegura que les nenes patien ‘bullying’ a l’institut
2
Es llegeix en minuts

Un veí i familiar de les germanes bessones que aquest dimarts es van precipitar des d’un tercer pis a Sallent va assegurar que les nenes patien bullying a l’institut «pel simple fet de ser argentines». «Són dues criatures molt boniques. Sé que tenien depressió i patien ‘bullying’ a l’escola», afirma Kevin.

En aquest sentit, el veí diu desconèixer si el centre educatiu era conscient de la situació i si havia fet alguna actuació en el cas. Afirma també que hi ha un altre germà que també és assetjat. Sobre les cartes escrites per les menors que es van trobar al lloc dels fets, el familiar en desconeix el contingut però assegura que les nenes tenien previst començar a anar al psicòleg.

D’altra banda, en declaracions a Regió7, l’alcalde del municipi, Oriol Ribalta, ha explicat que el consistori no té constància que les menors haguessin patit assetjament escolar.

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació han mantingut una reunió i s’han posat a disposició del centre per gestionar els fets de la millor forma possible. Fonts d’Educació han insistit que la investigació dels Mossos descarta la hipòtesi del ‘bullying’.

Caiguda des del balcó

L’accident es va produir aquest dimarts passades les tres de la tarda al carrer Estació, en una vivenda plurifamiliar de l’encreuament d’entrada a la població, a l’altura del Pont Vell o de Pere Otger. Una nena de 12 anys va morir i la seva germana bessona es troba en estat crític després de precipitar-se des del balcó del seu domicili.

Els dispositius policials hi van acudir conjuntament amb els serveis d’emergències mèdiques (SEM) que van intentar reanimar una de les noies, però havia mort en la mateixa caiguda. A l’altra la van estabilitzar i la van evacuar molt greu cap a l’hospital Parc Taulí de Sabadell. Actualment, la menor està en estat crític però estable.

Es tracta de dues germanes, filles d’una família de nacionalitat argentina que ja feia més de dos anys que estava instal·lada a Sallent.

Notícies relacionades

Els Mossos van assegurar que la investigació se centra ara a determinar si la caiguda va ser accidental o voluntària, tenint en compte que, al balcó per on es van precipitar, hi havia dues cadires que haurien utilitzat per aixecar-se abans de la caiguda, així com dos escrits de les dues noies. El veí i familiar de les germanes bessones consultat per aquest diari desconeix si hi havia problemes familiars o econòmics.

L’Ajuntament ha decretat tres dies de dol i ha cancel·lat tots els actes del Carnaval com a mostra de condol. Aquest migdia, a les 13 hores, es farà un minut de silenci a la plaça de la Vila.