Commoció al Bages

L’alcalde de Sallent assegura que es va oferir tota l’ajuda a la família de les bessones abans del succés

  • Mor una nena de 12 anys i la seva germana bessona està ferida greu després de precipitar-se des d’un tercer pis a Sallent

  • La investigació dels Mossos apunta a un salt voluntari per problemes familiars

  • Un familiar de les bessones de Sallent assegura que les nenes patien ‘bullying’ a l’institut

L’alcalde de Sallent assegura que es va oferir tota l’ajuda a la família de les bessones abans del succés
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha indicat que el consistori havia ofert tota l’ajuda a la família de les dues menors de 12 anys que es van precipitar ahir des del balcó d’un tercer pis de la seva vivenda.

Ribalta ha evitat precisar cap detall sobre la situació de la família de les menors, que era coneguda pels serveis socials de Sallent, ja que el cas està sent investigat pels Mossos d’Esquadra i les víctimes són menors i s’hagi de mantenir el respecte més absolut.

L’Ajuntament de Sallent ha decretat tres dies de dol i la suspensió de tots els actes públics previstos a causa d’aquest fet tràgic, en el qual ha mort una de les menors i l’altra es troba ingressada en estat crític a l’hospital Parc Taulí, de Sabadell.

Dolor

«És un fet estremidor i dolorós per al conjunt de la població», ha indicat el regidor. Oriol Ribalta ha informat que la família, de nacionalitat argentina, feia més de dos anys que vivia a Sallent i que havia residit en altres localitats catalanes anteriorment.

El consistori ha demanat el «màxim respecte» a la família de les nenes i han demanat que no es difongui informació falsa o no corroborada per respectar el dret a la intimitat i evitar crear encara més dolor. També ha convocat un minut de silenci per aquest tràgic succés que s’ha celebrat a les 13.00 hores a la plaça de la Vila de Sallent.

Notícies relacionades

Segons han informat Efe fonts pròximes a la investigació, la policia catalana va trobar al domicili familiar dos cartes manuscrites de les bessones, que ara els agents estan analitzant per aclarir les causes d’aquest succés tot i que, segons els primers indicis, es descarta una acció criminal. A més, segons les esmentades fonts, també s’han trobat dues cadires al balcó des del qual es van precipitar les bessones.

Els Mossos mantenen oberta la investigació per determinar si el succés es deu a una caiguda accidental o si, per alguna raó, les joves van saltar voluntàriament des del balcó.