Mesures cautelars

En llibertat l’exprofessor de l’escola Buenafuente’s Actors de Reus acusat d’abusos sexuals

En llibertat l’exprofessor de l’escola Buenafuente’s Actors de Reus acusat d’abusos sexuals

ACN

1
Es llegeix en minuts
EFE

Un jutge ha decretat llibertat amb mesures cautelars, ordre d’allunyament i prohibició de comunicar-se amb les seves víctimes per al professor de teatre de l’escola Buenafuente’s Actors de Reus detingut aquest dimecres per presumptament abusar sexualment de 22 alumnes. L’home, C. C., de 56 anys, ha comparegut aquest dijous al Jutjat d’Instrucció número 2 de Reus, en funcions de guàrdia, en què s’ha acollit al seu dret a no declarar.

Després de la seva compareixença en seu judicial, el magistrat ha acordat llibertat provisional amb les mesures cautelars d’ordre d’allunyament i prohibició de comunicació amb les víctimes. La causa està oberta per 11 delictes d’assetjament sexual i 2 d’agressió sexual, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La detenció d’aquest professor es va portar a terme després que 22 alumnes el denunciessin per presumptament haver realitzat tocaments i comentaris vexatoris durant les seves classes d’interpretació, fets que s’haurien produït majoritàriament l’any passat, quan les dones eren encara menors d’edat, tot i que ara gairebé totes són ja majors de 18 anys.

El detingut és el professor i director de musicals C. C., que impartia classes a l’escola d’arts escèniques i audiovisuals Buenafuente’s Actors de Reus, on es formen actors de teatre, cine i televisió, així com dobladors.

El docent detingut ja havia sigut acomiadat d’aquesta acadèmia, després que les víctimes comuniquessin els fets a la direcció del centre, que també va denunciar el professor.

Notícies relacionades

Fonts dels Mossos van explicar a Efe que aquests abusos sexuals comesos presumptament pel professor detingut es van basar en tocaments, sense que hi hagués violència i sense que constin agressions sexuals amb penetració.

Segons algunes de les denúncies de les víctimes, el professor feia comentaris sobre els pits de les dones, les obligava a canviar-se de roba davant seu i, fins i tot, a una d’elles, quan acabava de complir els 18 anys, li va dir que tenia fantasies sexuals amb ella i que li agradaria lligar-la al llit, assenyalen fonts de la policia catalana.