A Reus

Detingut un professor de l’escola de teatre Buenafuente’s Actors de Reus per abusos a 22 alumnes

  • L’acusat presumptament va cometre els fets «majoritàriament» l’any passat, quan les víctimes eren menors

Detingut un professor de l’escola de teatre Buenafuente’s Actors de Reus per abusos a 22 alumnes

Buenafuente's actors

2
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres un professor de teatre de l’escola Buenafuente’s Actors de Reus per presumptament abusar sexualment de 22 alumnes, a Reus (Tarragona), segons han confirmat fonts policials a l’ACN. Una vintena de joves, totes menors en el moment dels fets i ara totes majors d’edat, haurien patit tocaments i comentaris per part de l’arrestat, que no hauria comès agressions amb penetració.

Els fets denunciats s’haurien produït «majoritàriament» l’any passat, tot i que hi hauria casos que es remuntarien a anys anteriors, indiquen fonts policials. Els Mossos van posar en marxa la investigació a finals de l’any passat. Des de la direcció del centre afirmen que van prendre les «mesures necessàries» quan van ser coneixedors dels fets i que van expulsar el col·laborador.

El detingut és el professor i director de musicals C. C., que impartia classes a l’escola d’arts escèniques i audiovisuals Buenafuente’s Actors de Reus, on es formen actors de teatre, cine i televisió, així com dobladors.

Acomiadat «immediatament»

El docent detingut ja havia sigut acomiadat d’aquesta acadèmia, després que les víctimes comuniquessin els fets a la direcció del centre, que també va denunciar el docent.

La directora de l’escola, Maite Buenafuente, ha explicat que van expulsar el professor «immediatament» quan van tenir coneixements dels fets «relacionats amb abús de poder i possible agressió de tipus sexual». Buenafuente ha especificat que va interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra i que «sempre» ha recolzat els estudiants afectats. «En aquests moments, el cas es troba en mans de la justícia, que aplicarà les mesures convenients en aquest tipus de casos», ha assenyalat en un comunicat.

La germana d’Andreu Buenafuente també ha assenyalat que els suposats tocaments i actituds inapropiades del mestre de teatre musical es van cometre fora de les seves instal·lacions. La directora de Buenafuente’s Actors va assegurar que el centre, amb un centenar d’alumnes, funciona amb «total normalitat» i que continua «complint amb el seu projecte de formació, esperant i restant a disposició de les autoritats judicials pertinents».

El professor disposava d’un local propi en què es feien classes i assajos teatrals i en què presumptament es van produir la majoria de les agressions sexuals, segons el diari ‘Ara’.

Fonts dels Mossos expliquen que aquests abusos sexuals comesos presumptament pel professor detingut es van basar en tocaments, sense que hi hagués violència i sense que constin agressions sexuals amb penetració.

Registre del domicili

Notícies relacionades

Segons algunes de les denúncies de les víctimes, el professor feia comentaris sobre els pits de les dones, les obligava a canviar-se de roba davant seu i, fins i tot, a una d’elles, quan acabava de complir els 18 anys, li va dir que tenia fantasies sexuals amb ella i que li agradaria lligar-la al llit, assenyalen fonts de la policia catalana.

En declaracions a l’ACN, l’advocat del professor detingut, Gerard Amigó, ha explicat que el seu client nega els suposats abusos sexuals i assetjaments de les estudiants del centre. El lletrat apunta que l’home passarà a disposició judicial aquest dijous, després que aquest dimecres els Mossos d’Esquadra hagin realitzat un registre al seu domicili. En el registre, els agents s’han emportat un ordinador i CDs, tal com ha avançat TV-3.