Política lingüística

Catalunya impulsa l’ús del català a les autoescoles

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Generalitat de Catalunya, a través de les conselleries d’Interior i de Cultura, ha firmat un conveni amb la Federació d’Autoescoles de Catalunya per impulsar un pla per fomentar el català en aquest sector. El pressupost destinat per a aquesta acció per part dels dos departaments és de 400.000 euros.

Aquest projecte suposarà un increment del material en català per a l’alumnat que estudia l’examen teòric. Això anirà acompanyat de formacions específiques per al professorat.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat que aquest conveni «blindarà el dret a utilitzar el català en la formació i en l’examen del carnet de conduir, amb més material, més tests, més classes i més exàmens en català».  «Incorpora compromisos per promoure i garantir l’ús d’aquesta llengua en l’educació viària de tots els futurs conductors i conductores a través de la implicació del sector de les autoescoles i l’impuls del Govern», ha afegit.

Notícies relacionades

Elena ha explicat que ha instat la Direcció General de Trànsit (DGT) a oferir l’opció de realitzar els exàmens teòrics i pràctics en català sense sol·licitud prèvia.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha recordat que aquesta és una de les 100 mesures que el Govern va presentar al novembre per impulsar l’ús del català i ha remarcat que l’objectiu és que «treure’s el permís de conduir en català sigui una normalitat en aquest país».