Violència de gènere

Els Mossos investiguen com a crim masclista l’assassinat d’una dona trans a Barcelona

  • La policia ha detingut la parella de la víctima com a presumpte autor de l’homicidi comès al districte de Sant Martí

Els Mossos investiguen com a crim masclista l’assassinat d’una dona trans a Barcelona

Mossos d'Esquadra

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen com a crim masclista l’assassinat aquest dimarts d’una dona trans al districte de Sant Martí de Barcelona. No han detectat, per contra, que pugui tractar-se d’un delicte de transfòbic. La policia va detenir el company de la víctima, coneguda al barri com a Sandra, quan es va personar passades les deu del matí al domicili conjugal. La dona, que en aquell moment es trobava malferida amb diverses ganivetades, va morir poc després.

En la parella hi havia antecedents per maltractament, segons fonts policials. Els veïns del bloc social del carrer Selva de Mar també confirmen que els conflictes i episodis de violència eren continus al pis en el qual residien des de feia un any. L’última baralla havia començat la nit anterior.

«Totes les dones tenim dret a viure lliures de violències masclistes»

La Generalitat i Ajuntament de Barcelona han condemnat l’assassinat de la dona, que s’ha convertit en el primer feminicidi d’una dona trans oficialment comptabilitzat en aplicació de la llei catalana 17/2020, segons han confirmat fonts del Departament d’Igualtat.

«Totes les dones, cis i trans, tenim dret a viure lliures de violències masclistes. Impliquem-nos tota la societat a fer caure el patriarcat», ha escrit a Twitter la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

Des de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes han condemnat el presumpte feminicidi i demanat respecte al dret a la intimitat de la víctima i el seu entorn, a més d’oferir-los els seus serveis d’acompanyament.

També l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat els fets, ha activat els serveis municipals i ha assenyalat que aquest dijous al migdia es guardarà un minut de silenci per la dona assassinada a la plaça Sant Jaume.

«La Sandra vivia i s’identificava com a dona trans. Per tant, reivindiquem aquest cas com a feminicidi i demanem que es tracti en un jutjat de violència de gènere, al marge de la identitat legal que consti als documents de la víctima», ha remarcat Colau.

Notícies relacionades

En un comunicat, també des de CCOO ha traslladat el condol a les persones pròximes i familiars de la víctima i han assenyalat el seu compromís per «continuar treballant per a l’emancipació del col·lectiu LGTBI+, per al dret de totes les persones a viure lliurement i sense por i per erradicar totes les formes diverses de violència i desigualtat.

Per la seva banda, també l’Observatori contra l’Homofòbia han mostrat la seva disposició a col·laborar «per no deixar impune aquest terrible assassinat» i han remarcat que atès el «clar contingut de violència de gènere» del crim i que «la Sandra era una dona» resulta «necessari considerar aquest episodi com un cas de feminicidi».