La nit de Cap d’Any

Detingut un grup de presumptes lladres que va desvalisar cinc cases en tres dies a Tarragona

  • Els Mossos arresten tres homes i una dona que entre tots sumen 39 antecedents policials i presumptament especialitzats en robatoris violents

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han anunciat la detenció d’un grup de quatre persones acusades de presumptament de robar en cinc cases durant un període de tres dies a Tarragona. Els agents han arrestat tres homes i una dona que entre tots sumen 39 antecedents policials. La policia catalana els acusa de pertànyer a un grup criminal «molt actiu» i especialitzat en robatoris violents en urbanitzacions. Els fets dels quals se’ls acusa van ocórrer durant les festes de Nadal, concretament entre els dies 29 i 31 de desembre, als voltants del municipi tarragoní de Catllar. Els quatre detinguts han passat a disposició del Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona, el titular del qual va decretar l’ingrés a presó dels quatre.

El ‘modus operandi’ que des dels Mossos d’Esquadra se’ls imputa és el següent. Els autors escollien cases disperses ubicades a les zones més frontereres de les urbanitzacions, sempre envoltades de boscos o cultius per així camuflar-se millor i garantir-se una fuga més discreta del lloc. Els presumptes lladres saltaven la tanca que envoltava la residència, escalaven per la façana per accedir als pisos superiors i, una vegada allà, forçaven portes o finestres per accedir a l’interior. «Tots els fets es van produir en la mateixa franja horària, entre l’última hora de la tarda i la primera hora de la nit», afirmen els Mossos al seu comunicat.

Notícies relacionades

Quan els presumptes lladres abandonaven la residència desvalisada amb el botí, el grup desfeia el camí i fugia amagant eines i part dels objectes sostrets entre la vegetació del bosc per evitar aixecar sospites en cas de ser aturats per la policia. La banda va ser aturada el 2 de gener de manera aleatòria per una patrulla que vigilava possibles robatoris. Els agents no van trobar cap objecte sostret ni eines pròpies per als robatoris, però van informar dels indicis sospitosos que van veure en el grup de quatre persones.

Les detencions es van produir el 25 de gener, quan un dispositiu dels Mossos va irrompre en dos domicilis ubicats a Cubelles (Garraf) i a Cunit (Baix Penedès). A més de les eines utilitzades per cometre els robatoris, a les vivendes dels detinguts es va trobar una col·lecció de 14 rellotges de dona d’alta gamma. En l’operació també va participar la Guàrdia Civil per mirar de trobar proves que vinculessin els detinguts amb 12 robatoris de característiques similars comesos a Astúries.