Investigació en marxa

L’atac mortal contra els clients del bar de Terrassa va ser sorprenent i amb ganivets de cuina

  • El jutge envia a Brians 1 els tres acusats a qui els Mossos consideren autors d’un delicte d’homicidi i altres de dos homicidis en grau de temptativa

L’atac mortal contra els clients del bar de Terrassa va ser sorprenent i amb ganivets de cuina

GEMMA SÁNCHEZ\ACN

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge ha enviat a presó preventiva els tres homes acusats d’apunyalar mortalment un client d’un bar de Terrassa divendres passat a la nit. En l’atac, els sospitosos van agredir també dos clients més, que van resultar ferits de molta gravetat tot i que no es tem per la seva vida. La Policia Municipal de Terrassa els va arrestar pocs minuts després del crim i els investigadors dels Mossos d’Esquadra consideren que els tres sospitosos han de ser jutjats per un delicte d’homicidi i per dos delictes d’homicidi en grau de temptativa.

L’agressió es va produir minuts abans de la mitjanit, a l’interior del bar El Patrón, un establiment musical en el qual es pot fumar xixa. Els tres sospitosos van accedir al local, que es troba a la carretera de Montcada, en el polígon industrial Les Glòries, als afores de Terrassa. Anaven en companyia d’una dona. De seguida es van embolicar en una discussió per una taula, o per com de plenes estaven dues taules, i la dona va intervenir per mirar d’apaivagar els ànims. Però va ser inútil.

Els acusats, que havien sortit de casa portant un ganivet de cuina de grans dimensions cada un sota la roba, van empunyar les armes blanques i els van apunyalar. L’atac va ser sobtat i extremadament violent, segons les fonts consultades per EL PERIÓDICO. Una de les víctima va morir a causa de les punyalades i els altres dos van resultar ferits de molta gravetat però van ser traslladats d’urgència en ambulància i estabilitzats a l’hospital, on es recuperen.

Arrest in fraganti

Els tres homes, de nacionalitat equatoriana com les víctimes, van fugir en direcció a la seu de la Policia Municipal de Terrassa, ubicada molt a prop del lloc. La cridòria va provocar que els agents sortissin al carrer i que interceptessin els tres autors, que van identificar alguns dels testimonis que havien presenciat l’atac. També van informar que havien llançat els ganivets sota un cotxe aparcat durant la fuga.

Els agents de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos van engegar aquella matinada unes indagacions que van mirar d’esbrinar quina relació existia entre agressors i víctimes. Però, de moment, i segons les fonts consultades, no han trobat cap antecedent d’enfrontament entre els dos grups. La víctima i els ferits comparteixen origen amb els atacants però són de més edat.

Notícies relacionades

El jutge que ha interrogat els sospitosos aquest dimarts ha decretat, després d’escoltar-los a ells i comprovar les proves aportades pels Mossos, que ingressin tots tres a Brians 1. Està previst que aquesta mateixa tarda els investigats accedeixin al centre penitenciari de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat) i passin la nit en el mòdul penitenciari.

La justícia haurà d’aclarir en el futur judici quin grau de responsabilitat té cada un dels implicats en l’homicidi i en els dos apunyalaments que van estar a punt de costar la vida a dues persones més.