Local polèmic

La sala Waka diu que hi ha «un complot mediàtic» per tancar la discoteca

  • El director dels Mossos defensa el dispositiu desplegat aquest divendres a Waka perquè és un lloc d’incidents «recurrents», com la discoteca Brisas, on van irrompre de la mateixa manera fa dos mesos

La sala Waka diu que hi ha «un complot mediàtic» per tancar la discoteca

Epi_rc_es

3
Es llegeix en minuts

La discoteca Waka ha publicat un comunicat al seu compte d’Instagram en el qual afirma que «totes» les informacions que s’han publicat sobre la discoteca són «falses» i «enganyoses» i que han sigut redactades amb la intenció de «perjudicar» la imatge i la «reputació» del local. La sala Waka, remarca el comunicat, és un lloc en el qual es compleix la normativa i que pretén donar un entorn «segur» als clients que acudeixen a ballar. Però existeix, segons l’escrit, «un interès ocult» i un «complot mediàtic» per perjudicar el «bon nom» de l’establiment per «forçar el seu tancament» de «manera injustificada i arbitrària».

La discoteca publica aquest missatge després que els Mossos irrompessin divendres a la nit a la sala per portar a terme una operació policial que va aturar la seva activitat. Es va tractar, segons l’opinió dels responsables de l’establiment d’oci nocturn, d’un dispositiu «desproporcionat» que «va paralitzar» la discoteca «sense cap motiu». L’empresa finalitza el comunicat assegurant que emprendrà accions legals per «defensar el bon nom de l’establiment».

Els Mossos defensen l’operació

El director de la policia catalana, Pere Ferrer, ha explicat aquest diumenge en una entrevista concedida a RAC-1 que l’operació que es va activar divendres a la matinada a Waka és similar a la que es va efectuar fa dos mesos al local Brisas, a l’avinguda de Paral·lel de Barcelona, un escenari vinculat a dos assassinats en els últims cinc anys. A Waka i a Brisas s’han desplegat aquests dispositius perquè són contextos d’«incidents recurrents», ha defensat Ferrer.

Noranta antiavalots dels Mossos, acompanyats d’agents de seguretat ciutadana i de l’àrea de policia administrativa, van irrompre dissabte a les 2.45 de la matinada a la discoteca Waka. Va ser una operació com la que va fer aturar la música a Brisas al novembre. Els policies van identificar 906 joves que ballaven a dins. Aquesta discoteca, que ha sigut escenari d’agressions sexuals o episodis titllats de racistes entre el personal de seguretat i alguns clients, està sent investigada actualment pels Mossos per aclarir el seu grau de responsabilitat en l’episodi de la difusió del vídeo de la menor a finals del 2022.

Una menor de 16 anys que va practicar una fel·lació a la pista a un jove major d’edat va ser gravada pels mòbils d’alguns assistents i les imatges van acabar sent compartides massivament. La família va denunciar dies després que es va tractar d’una agressió sexual, ja que la menor es trobava amb les facultats afectades per alguna substància estupefaent, i la policia catalana va prometre a través del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que aclariria si es va tractar o no d’una agressió –el cas està judicialitzat– i que perseguiria els qui van gravar i compartir el vídeo –delicte que atempta contra la indemnitat sexual de la noia i que pot arribar a ser considerat de distribució de pornografia infantil al tractar-se d’una escena sexual protagonitzada per una de menor d’edat–.

Un 1% de clients amb droga

Notícies relacionades

L’operació policial, que es va efectuar en paral·lel a la investigació de l’últim incident del vídeo de la menor, va denunciar 10 dels 906 assistents per tinença de droga. Només un 1% dels clients portaven droga a sobre i no hi havia dosis a la pista de ball –acostumen a tirar-les a terra al veure entrar els policies– ni s’hi han trobat armes. «Els controls d’accés funcionen», remarquen les mateixes fonts.

La discoteca Waka, un recinte al qual acudeix habitualment un públic d’entre 16 i 18 anys, està ubicat al costat de l’antiga Zona Hermètica de Sabadell però pertany al municipi de Sant Quirze del Vallès, l’ajuntament del qual prega des de fa anys la implicació de la Generalitat per tancar l’establiment.

Temes:

Successos