De matinada

Els Mossos irrompen a la polèmica discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès

  • Investigada per aclarir el seu grau de responsabilitat en la difusió d’un vídeo sexual d’una menor, aquesta matinada ha sigut també objecte d’un dispositiu policial en el qual han sigut identificats 906 joves

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han irromput aquest dissabte a la matinada a la discoteca Waka. La policia catalana porta a terme setmanalment dispositius de control als voltants de l’establiment d’oci nocturn. Aquesta matinada, però, els agents han accedit a l’interior del local i han identificat els prop de mil joves que ballaven al seu interior. Aquesta discoteca, que ha sigut escenari d’agressions sexuals i episodis titllats de racistes entre el personal de seguretat i alguns clients, està sent investigada actualment pels Mossos per aclarir el seu grau de responsabilitat en l’episodi de la difusió del vídeo de la menor a finals del 2022.

Gravació amb mòbils

Una menor de 16 anys que va practicar una fel·lació a la pista a un jove major d’edat va ser gravada per teèfons mòbils d’alguns assistents i les imatges van acabar sent compartides massivament. La família va denunciar dies després que es va tractar d’una agressió sexual, ja que la menor es trobava amb les facultats afectades per alguna substància estupefaent i la policia catalana va prometre a través del conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que aclariria si es va tractar o no d’una agressió –el cas està judicialitzat– i que perseguiria els qui van gravar i compartir el vídeo –delicte que atempta contra la indemnitat sexual de la noia i que pot arribar a ser considerat de distribució de pornografia infantil al tractar-se d’una escena sexual protagonitzada per una de menor d’edat–.

Identificats 900 joves

En la irrupció d’aquesta matinada, que s’ha produït en paral·lel a la investigació d’aquest incident, els agents han identificat els 906 joves que ballaven a l’interior del local. Deu dels assistents, a més, han sigut denunciats per tinença de droga. Un dels clients també ha acabat denunciat per faltes de respecte contra els policies. Han intervingut agents antiavalots, de seguretat ciutadana i de la policia administrativa, la prioritat dels quals és comprovar si el negoci disposa de tots els permisos necessaris i compleix la normativa.

La discoteca Waka, un recinte al qual acudeix habitualment un públic d’entre 16 i 18 anys, està ubicat al costat de l’antiga Zona Hermètica de Sabadell però pertany al municipi de Sant Quirze del Vallès, l’ajuntament del qual prega des de fa anys la implicació de la Generalitat per tancar l’establiment.

Notícies relacionades

Els dispositius que habitualment es porten a terme a l’exterior de Waka combinen agents dels Mossos i de les policies locals dels municipis de Sant Quirze i de Sabadell. Són controls preventius contra les agressions sexuals i asseguren el recorregut que les menors continuen fins a les estacions de transport públic i contra els furts i robatoris amb violència que sovint es produeixen a la sortida de la discoteca. La policia catalana també ha hagut d’establir cordons de seguretat per protegir els treballadors de Waka en alguna ocasió quan, després de divulgar-se imatges en les quals aquests utilitzaven la violència contra alguns clients, centenars de joves han acudit, convocats a través de les xarxes socials, a venjar-se llançant objectes contundents contra l’establiment.

L’operació d’aquesta matinada, a diferència de les anteriors, ha suposat una irrupció de la policia catalana a la pista de ball i aturar la música. A més, el dispositiu ha estat supervisat pel comissari en cap, Eduard Sallent. La zona hermètica de Sabadell on Waka persisteix és un lloc que ha acumulat en els últims anys successos greus. També la desaparició d’una menor, Caroline del Valle, que més de set anys després segueix desapareguda.

Temes:

Successos