Sanitat pública

Els metges catalans mantenen la vaga de l’1, 2 i 3 de febrer

  • Metges de Catalunya i la Conselleria de Salut no arriben a un acord i tornaran a reunir-se dilluns

Els metges catalans mantenen la vaga de l’1, 2 i 3 de febrer

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reunió que aquest divendres han mantingut la Conselleria de Salut i el sindicat Metges de Catalunya, convocant de les aturades de la sanitat pública d’aquesta setmana, ha acabat sense acord. Així, els metges mantenen la convocatòria de vaga anunciada per als dies 1, 2 i 3 de febrer.

Malgrat la falta d’acord, el cert és que mantenen posicions pròximes des de dimarts, quan les dues parts van intentar in extremis desconvocar la vaga de dimecres i de dijous. Ara, sindicat i Salut s’han emplaçat a una nova reunió dilluns vinent a les 14.00 hores. Així ho han confirmat als mitjans al finalitzar la trobada tant el subdirector del Servei Català de la Salut, Alfredo García, com el secretari general del sindicat MC, Xavier Lleonart.

Els principals esculls que es mantenen sobre la taula són l’augment de salaris dels facultatius i les mesures per alleujar les sobrecàrregues de treball. En la pròxima reunió, el sindicat de metges s’acompanyarà d’un equip de juristes per «buscar fórmules» per fer realitat la pujada de sous després que el Departament de Salut hagi assenyalat que no seria «legal» arribar a un acord directament amb els facultatius.

Salut defensa que tot el que tingui a veure amb les seves condicions retributives, entre altres punts, s’ha de negociar en el marc dels convenis col·lectius del Servei Català de la Salut (SCS) i els centres concertats (Siscat). «No és que estiguem en contra d’apujar la retribució, és que no ho podem fer directament», ha afegit el subdirector del SCS.

Notícies relacionades

Ni Salut ni el sindicat han volgut confirmar que aquesta recerca d’encaix legal es refereixi principalment a la pujada d’entorn 10.000 euros a l’any en forma de complement que reclamarien els metges. «No hem parlat de xifres», ha assenyalat Lleonart.

Si no hi ha avenços com per desconvocar les vagues, les aturades tindran lloc als hospitals tant l’1 com el 3 de febrer, de 8.00 del matí a 20.00 hores, i a partir de les 11.00 i fins a les 20.00 hores en l’atenció primària. El dia 2, per la seva banda, l’aturada en hospitals aniria de 8.00 hores a la mitja nit, el mateix horari que en la primària.