Investigació judicial

Saül Gordillo admet davant el jutge tocaments «consentits» a una periodista

  • Els vídeos gravats a la sala Apolo i als quals ha tingut accés EL PERIÓDICO són la prova principal del que va passar aquella nit

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El periodista i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo ha admès aquest dijous davant el jutge que l’investiga per una presumpta agressió sexual que va fer tocaments a una periodista del diari digital ‘Principal’, però assegura que van ser consentits.

Al vídeo gravat per les càmeres de la discoteca Apolo i als quals ha tingut accés EL PERIÓDICO es pot observar que aquella nit, 1 de desembre, en una festa d’empresa, Gordillo interactua amb la noia de 23 anys, ballen i, en un moment determinat, el periodista fa lliscar la mà i li toca el cul durant un segon. Després d’això, continuen ballant i quan ella va a la barra, l’exdirector de Catalunya Ràdio li passa la mà per l’abdomen a l’altura del ‘short’ que la jove portava. Aquesta acció va durar mil·lèsimes de segon.

En la denúncia, la noia, que ha ratificat aquest dijous la seva versió, afirma que el seu cap li va ficar la mà pels pantalons i «li va masturbar el clítoris». L’advocada de la víctima, Noemí Martí, ha aclarit que ella ha relatat al magistrat el que «va percebre i el que ha viscut», i, al seu entendre, va ser una agressió sexual.

La declaració de la víctima ha sigut extensa. Ha durat una hora i mitja. Durant l’interrogatori, la redactora del ‘Principal’, el diari que dirigia Gordillo fins que va ser acomiadat arran d’aquests fets, va tornar a reiterar que el que era el seu cap li va posar la mà per sota dels pantalons i que en cap moment va consentir aquesta acció, que es va dirigir a la cambrera perquè la rescatés i que es va quedar paralitzada. Al vídeo, tanmateix, no s’aprecia aquest moment, i la noia continua ballant amb ell, ara investigat. I no només quan eren a la barra de l’Apolo (hi havia un altre redactor del diari digital), sinó també a l’interior de la discoteca. La noia va assegurar davant els Mossos que va patir un atac d’ansietat i que va haver de ser assistida pels seus companys.

Ambient lúdic

L’advocat de Gordillo, Carles Monguilod, considera que les imatges gravades per les càmeres de l’Apolo «no s’ajusten» a la «realitat», ni a la denúncia presentada per la redactora. «Per a la meva sorpresa, s’ha ratificat», ha remarcat el lletrat. Ha recalcat que va ser una «interacció entre dos adults» en una ambient «lúdic» i «aliena al Codi Penal». I ha detallat que «per sort» existeixen els diferents vídeos de la sala Apolo, que segons la seva opinió, ratifiquen que no va ser una agressió sexual. Aquesta gravació, ha afegit, «ha evitat un gravíssim error judicial».

Notícies relacionades

«El meu client no ha comès cap delicte», ha insistit Monguilod, alhora que ha denunciat el «linxament mediàtic» que ha patit el periodista. «No s’ha respectat la presumpció d’innocència i hi ha hagut un judici paral·lel», retraient així els missatges de la consellera Tània Verge i de la ministra Irene Montero.

Gordillo, per la seva banda, ha assegurat que sortia «satisfet» de la seva declaració i també ha lamentat que «s’havia fet un judici paral·lel», que no s’havia «respectat la seva presumpció innocència» i que hi ha gent «que m’ha condemnat». A aquestes paraules, l’advocada de l’acusació ha explicat que Gordillo no ha volgut respondre a les seves preguntes i que el periodista «ha tingut la gosadia de voler presentar-se com la víctima», quan «és ella la denunciant». Al jutjat, la jove redactora ha hagut de ser tranquil·litzada per poder declarar.