Investigació

Saül Gordillo, cessat del ‘Principal’ després de ser denunciat per agressió sexual a dues redactores del mitjà

La investigació de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d’Esquadra continua recaptant proves per fonamentar el cas

Saül Gordillo, cessat del ‘Principal’ després de ser denunciat per agressió sexual a dues redactores del mitjà
2
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’òrgan d’administració del ‘Principal’ ha cessat el periodista i director del mitjà, Saül Gordillo, després de ser denunciat per agredir sexualment dues redactores del digital en el sopar d’empresa celebrat l’1 de desembre.

L’empresa va decidir en el moment que va tenir coneixement dels fets iniciar una investigació interna i aplicar el protocol d’assetjament, i també es va posar en contacte amb les denunciants per oferir-los suport, assistència i assessorament. Saül Gordillo va ser apartat de la redacció i l’empresa va exigir als treballadors que informessin si s’hi posava en contacte en algun moment, van assenyalar fonts consultades per EL PERIÓDICO.

El mitjà no podia portar a terme cap sanció sense un expedient investigador i disciplinari previ, segons explica el ‘Principal’, però després d’analitzar la situació i un cop tancat el tràmit, ha decidit destituir Gordillo.

Des del ‘Principal’ asseguren que ha respectat els drets de totes les parts implicades, tant pel que fa als de les possibles víctimes, com la presumpció d’innocència a què té de dret qualsevol persona.

Sopar d’empresa

Segons va avançar el 21 de desembre el diari ‘Ara’ i va poder confirmar EL PERIÓDICO, la primera denunciant és una periodista de 23 anys que treballa al ‘Principal’. Els fets haurien tingut lloc després del sopar d’empresa entre tots els companys dels programes de 8TV.

El grup de treballadors es van reunir primer per sopar en un restaurant a prop del Port Olímpic, van continuar amb unes copes en un bar pròxim al Casino de Barcelona i van culminar la festa a la discoteca Apolo del Paral·lel, on únicament van anar els companys del mitjà digital ‘Principal’, assenyalen a EL PERIÓDICO.

A alguns redactors del mitjà digital que van anar a la sala Apolo a l’acabar-se la nit els va sorprendre trobar-se dins la discoteca amb Gordillo, que es va afegir a la festa i no va durar més d’una hora, segons declaracions a EL PERIÓDICO.

Aquí va ser quan Gordillo, presumptament, va fer tocaments a la jove treballadora, per dins els pantalons i sense dir res. La jove, segons el seu relat, es va quedar bloquejada fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va patir un atac d’ansietat, recull la denúncia dels Mossos, i l’endemà va anar a un Centre d’Atenció Primària (CAP).

Així mateix, la segona denúncia recull que, la mateixa nit, Gordillo va acompanyar l’altra redactora a casa amb el seu cotxe i, presumptament, la va agredir, segons les fonts consultades per aquest diari.

Investigació oberta

La investigació de la Unitat Central d’Agressions Sexuals (UCAS) dels Mossos d’Esquadra continua recaptant proves per fonamentar el cas. I, per raons de confidencialitat i per tal de no interferir, el resultat de la investigació interna es manté en privat.

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra ja disposen de les imatges de les càmeres instal·lades dins la discoteca Apolo, on presumptament Gordillo va cometre aquesta primera agressió sexual a una jove periodista de 23 anys que treballa al portal que fins ara dirigia. El 22 de desembre, la segona denunciant va comunicar als investigadors un segon atac per part de Gordillo, que hauria patit la mateixa nit.

Gordillo, abans del ‘Principal’, va dirigir Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Entre els dos mitjans públics, va treballar en aquest diari.