Primera denúncia

Saül Gordillo demana que el fiscal assisteixi al seu interrogatori per la presumpta agressió sexual

  • La defensa sosté que les imatges gravades per una càmera de seguretat de la discoteca Apolo difereix de la denúncia presentada per una jove redactora

Saül Gordillo demana que el fiscal assisteixi al seu interrogatori per la presumpta agressió sexual
2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El periodista i exdirector de Catalunya Ràdio Saül Gordillo ha sol·licitat «expressament» al jutge de Barcelona que l’investiga arran d’una presumpta agressió sexual a l’interior de la discoteca Apolo que insti el fiscal a assistir i intervenir en la seva declaració, que està prevista per al 26 de gener, segons el document al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

En la petició, l’advocat defensor, Carles Monguilod, també demana al magistrat que posi en coneixement del fiscal, si és que encara no en té coneixement, el contingut de la totalitat de la causa, especialment el vídeo gravat per les càmeres de seguretat a l’interior del local d’oci nocturn del Paral·lel de Barcelona, perquè, d’aquesta manera, pugui participar amb coneixement de les diligències en l’interrogatori del comunicador i de la denunciant, que era una subordinada de Gordillo en el diari digital que dirigia.

Notícies relacionades

No és habitual que la defensa d’un imputat requereixi expressament la presència del fiscal en l’interrogatori d’un inculpat, tot i que aquests sempre tenen la potestat d’intervenir en qualsevol declaració com a garants del principi de legalitat. No obstant, no sempre acudeix a les declaracions. En aquest sentit, l’advocat de l’exdirector de Catalunya Ràdio afirma que les imatges gravades a l’interior de la sala Apolo són clares i «posen de manifest que els fets no van passar tal com van ser denunciats». Per això i davant l’«extraordinària gravetat del delicte que s’investiga, així com la transcendència mediàtica», el lletrat requereix la presència de la fiscalia. En la seva declaració davant els Mossos, Gordillo va negar que hagués fet tocaments a la jove redactora d’una manera voluntària l’1 de desembre durant una festa d’empresa.

La segona denúncia

Aquest no és l’únic front judicial obert contra el periodista. Una altra redactora del mateix mitjà que dirigia va presentar una segona denúncia contra Gordillo per una altra presumpta agressió sexual i submissió química (diazepam o compost similar) durant la mateixa nit, però hores després. Aquest suposada acció va passar, segons la denunciant, quan Gordillo l’acompanyava a casa seva després de la festa a la discoteca Apolo. Les fonts consultades asseguren que hi ha imatges de tots dos sortint del local i que van ser gravades també per les càmeres de seguretat. Aquesta denúncia la tramita un jutjat de Badalona, que ha citat a declarar el periodista per al pròxim 20 de febrer.