tribunals

Un jutjat de Barcelona investiga el periodista Saül Gordillo per presumpta agressió sexual

  • Dues exredactores del diari digital on treballava el periodista van presentar una denúncia contra ell

Un jutjat de Barcelona investiga el periodista Saül Gordillo per presumpta agressió sexual

EPC

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Jutjat d’Instrucció número 6 de Barcelona ha rebut per repartiment la denúncia d’una redactora del diari digital ‘Principal’ contra l’exdirector de l’esmentat mitjà i exresponsable de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, acusat de presumpta agressió sexual, i ha obert una investigació. El magistrat Miguel Ángel Tabares Cabezón haurà de decidir si cita a declarar el periodista, a qui se li atribueix haver abusat de la seva subordinada el passat 20 de desembre a la sala Apolo, a l’avinguda del Paral·lel durant una festa d’empresa.

Alguns redactors d’aquest mitjà digital van estar aquella nit en aquesta discoteca. A la festa s’hi va afegir Gordillo. Va ser allà on presumptament el periodista va fer tocaments a la jove treballadora, per dins dels pantalons i sense dir res. La redactora, segons el seu relat, es va quedar bloquejada fins que va aconseguir allunyar-se’n. Va patir una atac d’ansietat, segons la denúncia que va presentar al cos policial de la Generalitat. L’endemà va acudir a un Centre d’Atenció Primària (CAP). Els Mossos han analitzat les imatges de l’incident a l’interior del local d’oci.

Acomiadat

Notícies relacionades

Els agents van citar a declarar el periodista. Durant aquest primer interrogatori, Gordillo, de 50 anys, va negar els fets denunciats i va requerir a la policia que analitzés les gravacions registrades per la sala per demostrar la seva innocència. El director del ‘Principal’ va ser acomiadat de l’empresa després d’una investigació interna.

Al cap d’uns dies, una altra jove redactora del mateix diari digital va presentar una altra denúncia per presumpta agressió sexual que va passar aquella mateixa nit. En aquest cas, els fets es van produir quan Gordillo va acompanyar la redactora a casa seva en cotxe, segons les fonts consultades per aquest diari. Es desconeix si aquesta denúncia s’unirà o no a la primera.