Jornada d’aturades

Vaga de taxistes a Barcelona: ¿què reclama el sector?

Vaga de taxistes a Barcelona: ¿què reclama el sector?

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sector del taxi torna avui a fer vaga a Barcelona, un dia marcat també per les aturades del personal sanitari i del sector educatiu. Els taxistes denuncien els «abusos» de les plataformes digitals de transport, com Free Now, Uber o Bolt. En concret, reclamen al Govern de Pere Aragonès que es concedeixin un màxim de 1.800 llicències a aquests operadors, per evitar «la formació d’oligopolis i monopolis», que acusen d’incomplir la normativa catalana.  

També demanen que aquestes aplicacions es regulin com a operadors de transport del taxi perquè no trobin «buits legals» per posar els preus que ells vulguin i saltar-se la tarifa regulada, una cosa que per a ells és «la llei més sagrada»

Assemblea clau

L’aturada està prevista entre les 10.00 hores i les 14.00 hores, i el seu punt neuràlgic serà la Gran Via de la capital catalana. Allà, milers de taxistes estan cridats a aparcar en ple carrer i fer una assemblea per analitzar l’última proposta d’acord plantejada per la Conselleria de Territori de la Generalitat.

Segons el líder d’Élite Taxi, Tito Álvarez, s’han fet passos endavant en les converses, però seran els taxistes els que decidiran si són suficients per aixecar la protesta prevista per a la setmana vinent, coincidint amb la celebració del congrés mundial d’audiovisual, l’ISE.

Notícies relacionades

Un dels elements que, segons el sector del taxi, ha «encès» els conductors és l’existència de 1.170 llicències de VTC vigents que, asseguren, «ningú sabia que eren en un calaix».

Entre els lemes dels taxistes per la protesta es troben «farts d’estar farts» o «1.170 raons per aturar-ho tot». «Cal ser seriós amb les 14.000 famílies que viuen en un estat d’ansietat constant per l’assetjament de les plataformes», asseguren des d’Élite Taxi.