L’homofòbia de l’Església catòlica

El Papa diu que l’homosexualitat és un «pecat», però no un «delicte»

«Primer distingim el pecat del delicte. Però també és pecat la falta de caritat amb el proïsme», diu el Pontífex

El Papa diu que l’homosexualitat és un «pecat», però no un «delicte»

REUTERS/Yara Nardi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El papa Francesc ha fet una crida a un canvi en l’enfocament de l’Església catòlica cap a l’homosexualitat i ha dit que els bisbes en particular han de ser acollidors i mostrar respecte. «Tots som fills de Déu i Déu ens estima com som i amb la força que lluitem cadascú per la nostra dignitat», ha dit Francesc durant una entrevista amb Associated Press al Vaticà.

L’homosexualitat «no és un delicte», ha dit el Papa. Després s’ha referit a què és un pecat. «Primer distingim el pecat del delicte. Però també és pecat la falta de caritat amb el proïsme», ha remarcat.

El papa Francesc ha assegurat que l’Església catòlica hauria de treballar per posar fi a les lleis vigents en alguns països que criminalitzen l’homosexualitat i discriminen la comunitat LGTBI. «Ho han de fer. Ho han de fer», ha assegurat.

A més, ha afegit que els bisbes en particular han de mostrar «tendresa, sisplau, tendresa, com la té Déu amb cadascun de nosaltres».

Notícies relacionades

Inicialment, el papa Francesc va ser anunciat com la millor esperança per als liberals i el 2013 va dir «¿qui soc jo per jutjar?» en resposta a una pregunta sobre un sacerdot homosexual.

Però des d’aleshores, el Vaticà ha mostrat vaivens respecte als temes relacionats amb la comunitat LGTBI. El 2021, la seva oficina de doctrina va emetre un decret sobre que l’Església no pot beneir les unions del mateix sexe «perquè Déu no pot beneir el pecat».