Fraus

Nova estafa a WhatsApp: et poden robar aquest dineral

  • Nova estafa amb Bizum: si vens a través de Wallapop, pots caure a la trampa

  • Nova estafa: si reps diners «per error», no facis això

Nova estafa a WhatsApp: et poden robar aquest dineral

Policía Nacional

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha llançat un avís després d’haver reportat una nova estafa a través de WhatsApp. A través de l’aplicació de missatgeria instantània, els delinqüents escriuen a dones i es fan passar pels seus fills. Sota aquesta falsa identitat, sol·liciten una «transferència urgent de diners per fer front a un suposat problema».

«He de pagar una cosa i no tinc la targeta a mà», comencen els estafadors després d’assegurar-se que la víctima del frau ha picat. Segons les captures recollides a la publicació de les autoritats, la quantitat de diners robats a través d’aquesta estafa podria ascendir fins als 2.900 euros.

«No paguis, no piquis»

La nova estafa de WhatsApp reportada per la Policia Nacional comença amb un missatge de l’estafador al telèfon mòbil d’una dona. Els delinqüents es fan passar pel fill de la víctima, la qual comença a dubtar al veure que el remitent del missatge és un número desconegut.

Notícies relacionades

Després de justificar aquest canvi explicant que el mòbil «s’ha espatllat», els lladres sol·liciten una transferència urgent de diners, per la qual cosa també faciliten les dades del seu compte bancari. La mare, desconcertada, pregunta el motiu de la transacció, de 2.900 euros, i qui és el destinatari.

Tot i que la conversa que es pot llegir a les captures acaba amb aquest missatge, la policia alerta demanant que «No paguis», a la qual cosa molts usuaris han contestat amb bromes sobre aquesta hipotètica situació: «El meu fill em demana 2.900 euros per la cara i el faig fora de casa», respon un internauta.