Educació

El sindicat Aspepc s’afegeix a la vaga de professors del 25 de gener

  • El col·lectiu de professors de secundària mostra, a més, el seu «suport» a la convocatòria d’aturada del 26 de gener d’altres sindicats

El sindicat Aspepc s’afegeix a la vaga de professors del 25 de gener

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat de professors de secundària Aspepc·Sps s’ha afegit a la convocatòria de vaga docent per al 25 de gener i ha mostrat el seu suport a la convocatòria d’aturada del 26 de gener d’altres sindicats, segons han informat en un comunicat. Aspepc·Sps va lamentar que no hi hagi hagut «cap progrés» amb la Conselleria d’Educació després de l’acord assolit per desconvocar les aturades de setembre amb la reducció d’una hora lectiva docent, i va retreure la nul·la voluntat negociadora que, als seus ulls, mostra la Generalitat.

Notícies relacionades

El sindicat va apel·lar a recuperar la unitat sindical, i va afirmar que convoca vaga també per «la revocació del nou currículum, la recuperació de la convivència i la disciplina a les aules i l’estabilitat del professorat interí».

Encallats en el calendari

El punt en què la negociació està encallada és la retirada de l’avanç el curs escolar, la gota que va fer vessar el got i va desencadenar les vagues del curs passat, no és una cessió que Cambray sembli disposat a fer. El conseller ha insistit aquesta setmana que l’avanç del curs escolar a la primera setmana de setembre havia arribat per quedar-se, i que el que estava en estudi era la (polèmica) gestió de les tardes.