Vaga de mestres

USTEC veu «un pas endavant» en l’última proposta d’Educació, però considera que és insuficient per desconvocar

  • «Caldria anar més enllà i incloure a l’acord altres aspectes com el pacte d’estabilitat o l’ordre del calendari», assenyala la portaveu del sindicat majoritari

  • El conseller Josep Gonzàlez-Cambray va insistir aquest dilluns que l’avanç escolar a la primera setmana de setembre no era una qüestió negociable

A1-143522199.jpg

A1-143522199.jpg / Carola López

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat USTEC, el principal en educació a Catalunya, veu l’última proposta del departament en el marc de les negociacions com «un pas endavant», però el considera insuficient per desconvocar la vaga prevista per a la setmana vinent. La portaveu del sindicat, Iolanda Segura, ha dit aquest dimecres que, per desconvocar la vaga del 25 i 26 de gener, caldria anar més enllà i incloure a l’acord «altres aspectes com el pacte d’estabilitat o l’ordre del calendari».

Els sindicats han explicat aquest dimecres que la conselleria els ha fet arribar una nova proposta que s’ha de valorar a la reunió prevista per a aquest dijous. Aquesta incorpora avanços tant als estadis com als professors tècnics d’FP. USTEC va admetre veure «amb bons ulls la proposta», però va afirmar que continuaran «demanant una mica més».

Pacte d’estabilitat

El sindicat vol entrar a negociar altres aspectes «més enllà de l’àmbit pressupostari», com ara el pacte d’estabilitat, l’ordre del calendari educatiu o la reducció de dues hores lectives pels professionals més grans de 55 anys.

Notícies relacionades

Quan li han preguntat sobre la possibilitat de desconvocar la vaga, la portaveu d’USTEC ha obert la porta «si s’arriba a un acord» en aspectes com el pacte d’estabilitat i el calendari educatiu. Tanmateix, ha afegit que estan en un moment de preguntar al col·lectiu què vol fer, si pressionar en l’actual context de pressupostos o no.

Encallats al calendari

La qüestió de l’avanç del curs escolar, la gota que va fer vessar el got i va desencadenar les vagues del curs passat, no és una cessió en la qual el conseller Josep Gonzàlez-Cambray sembli estar disposat a cedir. En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio, el conseller va insistir que l’avanç del curs escolar a la primera setmana de setembre havia arribat per quedar-se i que el que estava estudiant-se era la (polèmica) gestió de les tardes.