En una discoteca de Barcelona

Dani Alves passa la primera nit a la presó acusat de violació

  • La jutge que investiga la denúncia per presumpta agressió sexual va enviar l’exjugador del FC Barcelona a la presó de Brians 1 després de declarar sobre els fets que van succeir el 30 de desembre a la discoteca Sutton

  • La dona que acusa Dani Alves afirma que la va bufetejar i violar al lavabo de la discoteca

  • El Pumas acomiada Alves després del seu ingrés a la presó

4
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’exjugador del FC Barcelona, Dani Alves, ha passat la primera nit a la presó de Brians 1 al ser acusat d’una presumpta violació. La jutge que investiga la denúncia per agressió sexual va acordar divendres la presó provisional sense fiança, tal com havien sol·licitat la fiscalia i l’acusació particular, després d’escoltar el relat de la denunciant, que va ratificar a seva declaració inicial, i el de l’exinternacional pel Brasil.

Primer va declarar la denunciant. La jove, de 23 anys, va explicar com la nit del 30 de desembre va conèixer el brasiler per casualitat a la discoteca Sutton de Barcelona i com ell la va convidar primer a passar a la zona vip i després la va conduir fins a un dels lavabos, on presumptament la va bufetejar i violar. Després, a l’una del migdia, Alves, va ser conduït des del calabós  fins a la sala de la Ciutat de la Justícia en la qual va ser interrogat per la magistrada del Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona, que va obrir diligències arran d’una comunicació de l’Hospital Clínic, centre on va ser assistida la víctima.

Quan va acabar la seva declaració, Alves va tornar als calabossos judicials a l’espera que la jutge decidís si acceptava o no les mesures sol·licitades per la fiscalia i l’acusació particular. Al final la magistrada va acordar-ne l’empresonament i va donar credibilitat absoluta a la versió de la víctima i no a la del jugador, que va negar l’agressió sexual que es va produir a l’interior del lavabo d’un saló privat. La togada no només ha tingut en compte la credibilitat de la dona que va ser atacada sexualment, sinó que també considera que les seves paraules han sigut corroborades per altres diligències d’investigació, com els informes forenses, empremtes dactilars, les càmeres de seguretat i les declaracions del personal de la discoteca.

Les fonts consultades asseguren que l’esportista, que jugava al Pumas de Mèxic fins que ahir va ser-ne acomiadat, va entrar en contradiccions durant el seu interrogatori als jutjats i a la comissaria dels Mossos, que el van detenir a primera hora del matí després de ser citat a declarar. Alves, que havia negat qualsevol trobada amb la jove en un vídeo enviat a Antena 3 fa dues setmanes, divendres va canviar la seva versió i va assegurar que les relacions van ser consentides.

Els motius de l’empresonament

La jutge va prendre la decisió d’empresonar el jugador brasiler al no tenir un domicili conegut a Espanya i, per tant, davant el risc de fuga i de sostracció de la justícia, així com la seva capacitat econòmica per poder escapar-se i perquè Espanya no té conveni d’extradició amb el país sud-americà. La magistrada també va tenir en compte la possible obstrucció a la justícia que podria haver comès l’esportista. La togada va veure els vídeos gravats per les càmeres de seguretat de la discoteca, en els quals es pot veure com el jugador entra i surt del lavabo de la sala vip. Allà dins es van trobar restes de semen.

Alves va arribar a la Ciutat de la Justícia a les 10 del matí. Va entrar al seient posterior d’un cotxe logotipat dels Mossos d’Esquadra. El jugador havia sigut citat divendres al matí a la comissaria de les Corts i, després de prestar declaració davant els investigadors de la UCAS (Unitat Central d’Agressions Sexuals), va quedar formalment arrestat i va passar a disposició judicial. El jugador es trobava a Espanya per assumptes particulars. Per això els Mossos van poder citar-lo. Els agents van entregar divendres mateix l’atestat a la jutge.

Notícies relacionades

Alves, que fins ahir jugava al Pumas de Mèxic, va esquivar ahir al matí la premsa que l’esperava a les portes de la comissaria, que no va poder capturar cap imatge d’ell accedint a les dependències policials. Però sí del cotxe patrulla amb què va ser traslladat i conduït fins a la Ciutat de la Justícia. Va passar unes tres hores amb els delinqüents que divendres esperaven el seu torn per declarar i a la una del migdia va ser conduït fins a la sala del jutjat 15.

Viatge des de Mèxic

Alves es trobava a Barcelona el 30 de desembre aprofitant uns dies de vacances després de disputar el Mundial de Qatar. L’exjugador admet que aquella nit va acudir a la discoteca Sutton, però nega haver agredit la dona. Ho va explicar en un vídeo enviat a Antena 3: «Quan un tria anar al lavabo no ha de preguntar qui hi ha per poder anar-hi. Ho sento molt, però no sé qui és aquesta senyoreta. No en sé el nom, no la conec, mai en la meva vida l’havia vist. En aquests anys mai he envaït l’espai de ningú sense la seva autorització. ¿Com he de fer això a una dona o una noia? No, Déu meu. Ja n’hi ha prou. Sobretot perquè estan fent mal als meus, perquè saben qui soc».