Medi ambient

Activat un avís per contaminació atmosfèrica per partícules a Barcelona

  • La Generalitat recomana a la ciutadania prioritzar el transport públic, anar a peu o amb bicicleta per reduir els desplaçaments en vehicle privat

Activat un avís per contaminació atmosfèrica per partícules a Barcelona
1
Es llegeix en minuts

La Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica amb nivells elevats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) a la Zona de Protecció Especial (ZPE) de la conurbació de Barcelona.

La mitjana diària dels nivells de PM10 d’ahir va ser superior al valor de 50 µg/m³ en més d’una estació de mesurament de la ZPE.

La previsió

La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i podria superar-se el valor diari de 50 μg/m³ durant aquest dijous, ja que es preveu que les condicions de dispersió no millorin significativament.

L’avís comporta indicar als plafons lluminosos dels eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat i notificar les activitats industrials i obres públiques perquè activin els protocols de treball previstos en aquests casos.

Notícies relacionades

També es recomanarà als municipis que aturin o redueixin les activitats o obres amb materials pulverulents. La Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic valorarà diàriament si és necessari mantenir l’avís, desactivar-lo, o bé activar un episodi ambiental de contaminació per partícules.

A peu o en transport públic

La Generalitat recomana a la ciutadania prioritzar el transport públic, anar a peu o amb bicicleta per reduir els desplaçaments en vehicle privat, i regular la climatització de les llars i establiments.